Sienna ja Neela ratajuoksukisoissa

sm-turku14

Useiden vuosien tauon jälkeen osallistuimme ratajuoksukilpailuihin oman koiramme kanssa. Sienna (Iosono Champagne) oli jo pienestä pitäen näyttänyt potentiaalia ratajuoksua kohtaan, mutta kerkesimme vasta viime kesän aikana käymään useamman kerran ratatreeneissä, vaikka lähellä vinttikoirarataa asummekin. Kesän aikana Sienna juoksi vaadittavat koejuoksut ratajuoksukirjan saamista varten.

sienna-turku1

Turku 30.8.2014

Ensimmäiset ratakisat Siennalla oli Turun ratakisoissa elokuun lopulla. Kisoihin osallistui Siennan lisäksi sen puolisisko Neela (Iosono Penelopeia) sekä serkku Gimma (Marisla’s Amantea). Cirnecot starttasivat kahdessa 280 metrin lähdössä. Ensimmäisessä lähdössä Neela otti voiton 0,02 sekunnin erolla Siennaan ja molemmat saivat käyttövalioajat. Gimma tuli kolmanneksi ja aika oli ihan kv-ajan rajan tuntumassa (kv aika Turussa cirnecoilla 24,0 s).

Toisessa startissa Sienna otti voiton melkoisen hyvällä kv-ajalla, joka oli samalla kauden nopein cirnecon juoksema aika 280 metrillä. Gimma tuli toiseksi ja Neela harmittavasti päätti lopettaa juoksunsa heti koppien auettua. Turku-cupissa voittajaksi valittiin molempien matkojen pienimmän yhteenlasketun ajan juossut koira ja voittajaksi valikoitui näin Sienna.

Tulokset Turku cup
1. startti 280 m
1. Iosono Penelopeia 22,91 s KV-aika
2. Iosono Champagne 22,93 s KV-aika
3. Marisla’s Amantea 24,11 s

2. startti 280 m
1. Iosono Champagne 22,69 s KV-aika
2. Marisla’s Amantea 24,20 s
– Iosono Penelopeia kesk

Videot:

Cirnecoiden eka lähtö (punaisella manttelilla Neela, sinisellä Sienna ja valkoisella Gimma)

 

Cirnecoiden toka lähtö (samat manttelivärit)

 

sienna-neela-turkukisa

Yllä: Puolisisarukset Neela (pun) ja Sienna (sin) rintarinnan maalisuoralla

 

 

 

Oulu

Kauden toisia ratakilpailujamme varten matkasimme Helsingistä Ouluun asti. Oulussa keskenään kilpailivat serkukset Sienna ja Gimma. Lähtöjä oli kaksi, 350 m ja 280 m.

Ensimmäisessä lähdössä Sienna juoksi erinomaisesti, aika oli vain 0,08 sekuntia rataennätyksestä ja samalla kv-aika. Gimma lopetti suorituksensa jostakin syystä etusuoralla. Toinen lähtö meni molempien tyttöjen osalta vähän plörinäksi. Sienna ei oikein meinannut mennä koppiin sisälle ja kopin takaveräjän mentyä kiinni tyttö kääntyi kopissa. Kun etuveräjä aukesi, oli Sienna väärinpäin. Gimma sen sijaan lähti hienosti, mutta jäi miltei heti veräjän avautumisen jälkeen odottamaan Siennaa, mistä se sai diskin. Siennalla kesti muutama sekunti tajuta, että on väärinpäin, mutta kopista juoksun jälkeen Sienna juoksi hienosti maaliin asti. Jos Sienna olisi ollut oikeinpäin, olisi tämä ollut videon perusteella erinomainen kv-aika. No, eipä sillä ole oikeastaan mitään väliä: pääasia, että Sienna sai juosta. :)

Oulun ratakisat 20.9.

1. startti 350 m
1. Iosono Champagne 28,91 kv-aika
– Marisla’s Amantea kesk

2. startti 280 m
1. Iosono Champagne 25,32 s
– Marisla’s Amantea disk

 

1. startti:

 

2. startti:

 

 

Ota yhteyttä

Kennel Iosono

Helsinki, Finland

Email : iosonocirneco@gmail.com