Uutiset 2013


Agilitykivaa ja agilitytuloksia

Pitkän kahdeksan kuukautta kestäneen kisatauon jälkeen – Toscan mammaloman vuoksi – osallistuimme agilitykisoihin tammikuun 5. päivä Vantaan Ojangossa. Ilmoittauduimme kolmeen starttiin maxi 2 -luokassa. Hyppyradalla tuli meille hylkäys unohtaessani ohjata Toscan radan kuudennelle esteelle, mutta kahdelta agilityradalta tuli meille puhtaat suoritukset. B-agilityradalta tuli 0,41 sekuntia yliaikaa ja sijoituimme peräti kolmanneksi kahden bordercollien jälkeen liki 30 koirakosta! A-radalta puhdas rata ja aikamme alitti ihanneajan, mutta siitä huolimatta edellemme kiri seitsemän nopeampaa koiraa, joten sijoituimme kahdeksanneksi 27 koirakosta.

Olipa aivan mielettömän hyvät kisastarttaukset näin pitkän tauon jälkeen – treeneissäkin ollaan käyty vasta pari kuukautta pentujen jälkeen. Tyytyväisempi en olisi voinut olla! Vapaita viikonloppuja voisi olla enemmän, niin kerkeäisi myös kisata enemmän. Agilitykisaaminen on nimittäin hurjan hauskaa ja on hienoa yrittää ylittää itseänsä. Seuraavat kisat on jo kalenterissa. :-)

Taustaa meidän agilityurasta

Toscan kanssa aloitimme agilityn syksyllä 2008 maksullisella alkeiskurssilla. Siihen aikaan – ja kaiketi vieläkin – oli vaikeaa päästä agilityseurojen järjestämille alkeiskurssille lajin ollessa niin suosittu. Alkeiskursseja järjestäviä ja uusia jäseniä ottavia agilityseuroja oli pääkaupunkiseudulla vain muutamia. Jatkokurssille pääsimme niin ikään maksulliselle kurssille Hyvinkään koiraurheilukeskukseen ja sen jälkeen uskaltauduimme pyrkiä agilityseuraan. Ja pääsimme Itä-Helsingin Agilityharrastajat -seuraan keväällä 2009. Siellä olemme treenanneet miltei neljä vuotta lähes viikottain lukuunottamatta viime vuonna ollutta puolen vuoden mammaloma -taukoa. Myös Toscan siskontytöt Sienna ja Nene sekä kasvattimme Noia harrastavat agilityä tässä seurassa. Seura lienee siis Suomen cirnecopitoisin agilityseura.

Keväällä 2009 uskaltauduimme ensimmäisiin epävirallisiin agilitykisoihin ja kävimmekin kyseisen vuoden aikana muutamissa “epiksissä” ja sijoituimme usein kärkeen jopa voittoa myöten. Viralliset agilitykilpailut alkoivat meidän osalta lupaavasti tammikuussa 2010, sillä kaikkien aikojen ensimmäisessä virallisessa kisastartissa sijoituimme neljänneksi 43 koirasta  ja toisessa startissa kymmenenneksi. Molemmissa startissa saimme tulokseksi vitosen. Nousimme seitsemänsissä agilitykisoissamme kakkosluokkaan kesäkuussa 2010.

Kakkosluokkaan nousemisen jälkeen ei allekirjoittaneen muiden kiireiden, pentujenhoidon ja näyttelyharrastuksen vuoksi jäänyt rutiininomaiselle kisaamiselle oikein aikaa, vaikka Tosca kyllä olisi ollut iskussa. Vuonna 2011 osallistuimme kahteen kisaan ilman sen kummoisempaa menestystä. Vuonna 2012 oli tarkoitus jälleen tykittää kisoissa ja osallistuimmekin vuoden kisatauon jälkeen yksiin kisoihin – sieltä tuli aivan yllätykseksi koko kisan voitto LUVA-tuloksella. Olin ilmoittanut Toscaa moniin kisoihin tämän kilpailun jälkeen, mutta Toscahan sitten päätti aloittaa juoksunsa muutama päivä agilitykisan voiton jälkeen. Kisahaaveet jäivät, sillä Tosca oli määrä astuttaa ja se tarkoitti ainakin puolen vuoden taukoa lajista. Astutus tuotti tulosta ja kesän loppu sekä alkusyksy menivätkin sitten pentuja hoidellessa. Pääsimme vihdoin palaamaan agilitytreeneihin loka-marraskuun taitteessa 2012 ja Tosca kuntoutuikin mammalomastaan hyvin nopeasti.

Tosca on ollut aina hyvin helppo, kuuliainen ja keskittymiskykyinen koira agilityssä. Se ei ole oikeastaan koskaan aiheuttanut minulle harmaita hiuksia käytöksellään. Uudet ohjauskuviot Tosca oppii melkoisen nopeasti – toisin kuin ohjaajansa. Agility on Toscan mielestä hurjan kivaa ja se tanssahtelee innoissaan ennen kuin se pääsee radalle suorittamaan esteitä. Motivaatiota Toscalta useimmiten löytyy lajiin, mutta kaatosateella jätämme agilitykentät suosiolla muille. Sade ei nimittäin ole Toscan juttu.

Turun kansainvälinen näyttely tammikuussa 2013

Näyttelyvuoden aloitimme perinteisesti Turun kansainvälisellä näyttelyllä. Cirnecot arvosteli tanskalainen Rudi Brandt. Lucky jatkoi voittokulkuaan ja oli rotunsa paras CACIB:lla!

Väsynyt voittaja näyttelyn jälkeen

Agility-LUVA ja nollatuloksia

 

Nollaputkemme vain jatkuu agilitykisoissa. Helmikuun alussa osallistuimme Toscan kanssa kahteen agilitykilpailuun, joista molemmat pidettiin Vantaalla.

Kisat 3.2.
3.2. pidetyissä kisoissa kisasimme kahdella radalla. Ensimmäiseltä radalta tuli vitonen alle ihanneajalla, mutta toisen radan suoritimme puhtaasti 4,6 sekuntia alle ihanneajan. Tällä ajalla sijoituimme kolmansiksi noin kolmestakymmenestä koirakosta ja saimme LUVA:n. Seuraava LUVA tarkoittaakin sitten serttiä ja siirtoa kolmosluokkaan.

Kisat 9.2.
9.2. järjestettiin jälleen agilitykisat Vantaalla. Osallistuimme jälleen kahteen starttiin, joista ensimmäinen oli agilityrata ja toinen hyppyrata. Agilityradalta tuli valitettavasti hylkäys Toscan hypättyä yhden extraesteen – jos ohjaaja olisi ohjannut hieman paremmin, niin tätä ei olisi käynyt ja oltaisiin voitettu koko startti melkein 10 sekunnin ihanneajan alituksella. No, aina ei voi voittaa. Hyppyradalta tuli nollarata eli puhdas tulos, mutta aikamme – 3,7 sekuntia alle ihanneajan – ei riittänyt viiden parhaan joukkoon ja niinpä jäi sertti kolmosluokkaan saamatta.

Nyt sitten meillä on hieman kisa- ja treenitaukoa Toscan kanssa, kun Tosca-pahus aloitti juoksunsa reilusti etuajassa. Onneksi saan kuitenkin treenata Siennan kanssa agilityä.

 
 
Näyttelymenestystä Norjassa

Norjassa asuva voittoisa kasvattimme Martin (Iosono Galileo Galilei) osallistui Bøn näyttelyyn Norjassa 24.2. Neljästä cirnecosta Björk Foss valitsi Martinin rotunsa parhaaksi CACIB:lla. Vastakkaisen sukupuolen paras oli meidän Mikin lapsenlapsi Biz (Bresar’s Barbarella at Biscotti).

Martinin kansainvälinen muotovalio vahvistettiin FCI:ssä tammikuun lopulla. Nyt Martinia voi kutsua tällaisella tittelirimpsulla: C.I.B. RU & RKF & BY & PL & LV & EE & ME & BG & MC & MD & RO & UE & NO MVA RU & MD & LUX JMVA BALTV-10 Iosono Galileo Galilei.

Onnea Astrid & Martin!


Lucky jälleen Suomen menestynein cirneco

Vihdoinkin se on julkista! Lucky (Lucky del Borgo di Pratica) oli viime vuoden menestyksekkäin cirneco näyttelypuolella – jälleen. Lucky oli myös vuoden 2011 voitokkain cirneco. Nuori sijoitusuroksemme Aatos(Iosono Cherubino) oli upeasti toiseksi menestyksekkäin uros. Aatos muuten voitti ensimmäisessä näyttelyssään isänsä Luckyn, joten mielenkiinnolla odotamme Aatoksen näyttelyuran jatkoa.

Nartuissa kaksoisvoiton ottivat meidän Dinan (Iosono Divina) tyttäret Pau, Marisla’s Alessandria (menestynein narttu ja toiseksi menestyksekkäin cirneco) ja Gimma, Marisla’s Amantea.

Pau oli myös menestyksekkäin maastojuoksijacirneco siskonsa Gimman kiivetessä kolmannelle sijalle.Noia (Iosono Superiore) aloitti maastouransa alkusyksyllä 2012 ja kiipesi hienosti viidenneksi. Mainittavaa muuten on, että kaikki top 9 maastojuoksijaa ovat meidän kantanartun Jazin jälkeläisiä. Jazi oli itsekin erinomainen juoksija – rotunsa ensimmäinen kolmoisvalionarttu maailmassa.

Tosca (Iosono Diamante) kerkesi viime vuonna kisata vain yhdessä agilitykilpailussa ja pari päivää kyseisten kisojen jälkeen Tosca aloitti juoksun ja jäi mammalomalle loppuvuodeksi. Siitä huolimatta Tosca oli vuoden toiseksi menestyksekkäin SIC:n agilitykoira.

Onnea kaikille sijoittuneille koirille omistajineen!

Kaikki tulokset: http://sic.fi/?page_id=6510


 
 
Luckylle ryhmävoitto Latvian Voittaja -näyttelyssä 31.3.2013

Latvian Voittaja -näyttelyssä 31.3.2013 Riikassa oli esillä ennätykselliset kahdeksan cirnecoa. Näistä peräti seitsemän cirnecoa oli Suomesta, ja me suomalaiset cirnecon omistajat naureskelimmekin, että näin kauas tulimme kilpailemaan keskenämme.

Meidän matkassamme oli mukana Lucky (Lucky del Borgo di Pratica) sekä Peppi (Iosono Deja Vu). Matkan tavoitteena oli saada molemmille viimeiset CACIB:it kansainvälisen muotovalion arvoon. Molemmat olivat voittaneet 15 CACIB:ia Suomesta ja Virosta ja enää puuttui se viimeinen CACIB jostakin kolmannesta maasta.

Cirnecoiden tuomarina oli Gerard Jipping. Lucky voitti ensin urokset ja sen jälkeen Peppi voitti nartut. Ja molemmat saivat CACIB:t! Rotunsa paras -kehässä Jipping ojensi ROP-ruusukkeen Luckylle ja Peppi oli siten VSP. Kansainvälisen muotovalion arvon lisäksi Peppi ja Lucky saivat uudet tittelit nimensä eteen: Latvian muotovalio ja Latvian Voittaja 2013.

Ryhmäkehässä tulikin sitten aivan odottamaton yllätys. Tuomari Gerard Jipping valitsi Luckyn koko FCI 5 -ryhmän kauneimmaksi! Lucky teki siis jälleen cirnecohistoriaa sijoittumalla korkeimmalle pallille kansainvälisessä näyttelyssä Baltiassa. Mielettömän hienoa, jes!!

Kaikki tulokset:

urokset
Disaronno Degli Bresars AVO ERI 1
Lucky del Borgo di Pratica VAL ERI 1 SA PU1 SERT LV MVA CACIB LVV-13 ROP RYP-1

nartut
Tulimaan Mia Contessa JUN ERI 1 PP JUN-SERT LVJV-13 PN4
Alba Lava dell’Etna JUN EH 2
Colisto’s Isola di Sicilia NUO EH 1
Tulimaan Her Highness AVO ERI 1 SA PN2 VACA
Iosono Deja Vu VAL ERI 1 SA PN1 SERT LV MVA CACIB LVV-13 VSP
Vespinja’s Fortunata VAL ERI 2 SA PN3

Onnittelut kaikille ja kiitos Pulinalle aka Arja Pellinen matkaseurasta!

 

Yllä: Lucky RYP-1, kuva Igor Kabish

Yllä: Lucky RYP-1, kuva Igor Kabish

Yllä: Täh, me siis voitettiin?! Tunnelmia ryhmäkehän jälkeen.

Yllä: Luckyn tapa odotella BIS-kehää

Yllä: Lucky juoksee BIS-kehään

Yllä: Lucky näyttelyn BIS-kehässä

Yllä: hyvin väsyneet koirat näyttelyn jälkeen hotellissa


Yllä: Lucky ja Peppi tuliaisineen

 
 
Vaasa KV 13.4.2013: Lucky ROP, Sienna VSP

Kerrankin jopa tällaista kehäkettua jännitti koiranäyttely vatsanpuruin aamulla. Oli vuorossa meille tämän vuoden kolmas koiranäyttely ja samalla Siennan ensikosketus näyttelykehään. Ensimmäisenä kehään meni Siennan pikkuserkku Pete (Bresars Biagio) Ruotsista. Sen jälkeen Lucky asteli esille ja se oli urosten paras. Ja viimeisenä sitten Sienna, joka kaiketi esiintyi hyvin, sillä tuomari antoi Siennalle niin sertin kuin CACIBinkin. Isä Lucky ja tyttärensä Sienna olivat ROP-kehässä vastakkain ja Lucky vei totuttuun tapaan punakeltaisen ruusukkeen eli se oli rotunsa paras.

Vaasa 13.4.2013 tulokset, tuomari Marie Gadolin:

urokset
Bresars Biagio JUN ERI
Lucky del Borgo di Pratica VAL ERI 1 SA PU1 CACIB ROP

nartut
Iosono Champagne NUO ERI 1 SA PN1 SERT CACIB VSP

 

Nyt ei tarvitse enää leikkiä Lucky-iskän voittamilla leluilla vaan Sienna voitti ihan itse palkintolelunsa!

Lucky ROP ja Vilna VSP Lahdessa 27.4.2013

Juuri 9 kk täyttäneet Toscan pennut Vilna, Tito ja Venti osallistuivat ensimmäiseen näyttelyynsä Lahdessa 27.4. Mukana oli myös Sienna toisessa näyttelyssään sekä näyttelykonkari Lucky.

Venti (Iosono Universo) voitti junioriluokan ja Tito (Iosono Uno di Noi) sijoittui toiseksi. Molemmat saivat erinomainen -laatuarvosanan, mutta SA jäi vielä saamatta kypsymättömyyden vuoksi – mutta eipä samana päivänä 9 kuukauden ikäistä junioria voikaan vielä kutsua kypsäksi! Molemmat saivat erinomaiset arvostelut ja tuomari Barbara Ruth Smith kovasti toivoi saavansa nähdä nämä pojat uudestaan vuoden-kahden päästä. Ja mikä hienointa, pojat esiintyivät kuin vanhat tekijät!

Lucky (Lucky del Borgo di Pratica) oli paras uros CACIB:lla (taisi olla jo herran 18. CACIB, jos nopeat laskutoimitukset pitävät paikkansa).

Vilna (Iosono Una Meraviglia) esiintyi veljiensä tapaan myös upeasti ja se sai kuin saikin SA:n junioriluokan voitolla. Seuraavaksi meni kehään Sienna (Iosono Champagne), joka niin ikään sai myös SA:n. Paras narttu -kehässä Vilna sijoittui ensimmäiseksi sertillä ja Sienna toiseksi varasertillä ja CACIB:lla.

Rotunsa paras kehässä Lucky vei voiton ja Vilna oli vastakkaisen sukupuolen paras. Vilna oli myös rotunsa paras juniori Royal Caninin järjestämässä erikoiskilpailussa. Kasvattajaluokkamme oli rotunsa paras ja sai mukavan arvostelun: “A very consistent group of high quality dogs. Excellent breed type. Congratulations and good luck for the future.”

Ryhmäkehässä Luckylle ei tullut sen suurempaa menestystä, mutta kasvattajaryhmämme (varmasti koko näyttelyn kokemattomin ja nuorin ryhmä, kun mukana oli kolme 9 kk ikäistä ensikertalaista ja Sienna 21 kk tokakertalainen) valittiin hienosti kahdeksan parhaan joukkoon Best in Show -kehässä noin 30 paikalla olleesta ryhmästä. Mutta nämä meidän kakarat esiintyivät niin hienosti! Kiitos oikein paljon Sonja, Elina ja Maria!

Yllä: Tito

Yllä: Venti

Yllä: Vilna VSP sekä ROP-juniori

Yllä: Lucky

Yllä: Sienna

 
Agilityssä palkintopallille Helsingissä 4.5.2013

Toscan ja minun nollaputki agilityssä senkun vaan jatkuu. Suoritimme puhtaan radan nyt viidensissä kisoissa peräkkäin.

Tulokset Helsinki 4.5.2013:

Ensimmäinen startti: 3. sija puhtaalla radalla eli nollatuloksella ja 4,31 sekuntia alle ihanneajan
Toinen startti: 3. sija 15 virhettä ja nelisen sekuntia yli ihanneajan

Ensimmäinen startti meni tosiaan hienosti ja virheettömästi. Toisessa startissa luulin, että saimme kepeiltä hylätyn tuloksen – vaikka emme sitten saaneetkaan vaan ainoastaan yhden virheen -, ja niinpä tuli hieman ohjattua hieman huonosti radan loppuosa. Kahdelta viimeiseltä esteeltä tuli kaksi virhettä: puomin alastulokontaktin Tosca hyppäsi yli (mitä se ei normaalisti ikinä tee) ja viimeiseltä esteeltä okserista tippui kauimmainen rima pois (no, viimeksi ollaan harjoiteltu okseria vuosi-pari sitten eli treeniä nyt lisää).

Mutta hienosti pääsimme kaksi kertaa palkintopallille! Kisojen osanotto oli vähänlainen (ensimmäisessä startissa oli seitsemän ja toisessa kahdeksan koirakkoa – lähes aina olemme kisanneet 25-50 koirakon luokissa), minkä vuoksi LUVA jaettiin ensimmäisessä startissa vain kahdelle ensimmäiselle. Siispä SERT ja nousu kolmosiin meni taas meidän nenän edestä! Mutta kakkosluokassa on mukava kisata, koska siellä meillä on vielä hyvät mahdollisuudet pärjätä kärjen joukossa.

Aatos rotunsa paras Tampereella 4.5.2013

Iosono Cherubino alias Aatos osallistui Tampereen kansainväliseen koiranäyttelyyn 4.5. ja se oli rotunsa paras CACIB:n ja sertin kera oikein ihanalla arvostelulla. Paljon onnea Aatos & Riikka!

Tulokset Tampere KV 4.5.2013, tuomari Marianne Holm

urokset
Iosono Cherubino NUO ERI 1 SA PU1 SERT CACIB ROP
Pasquale dell’Ovo VAL ERI 1 SA PU2 VACA

nartut
Ariana Lava dell’Etna JUN poissa
Laavakartanon Gemma JUN poissa
Vespinja’s Highland Mist VAL ERI 1 SA PN1 CACIB VSP

 
 
Neela iskussa maastokisassa

Sporttimimmit Neela (Iosono Penelopeia) ja Regina (Tulimaan Her Higness) kisasivat parina Liedon maastokisoissa sunnuntaina 12.5. Molemmat tytöt juoksivat hienosti. Neela juoksi jo toistamiseen uransa aikana päivän parhaat pisteet kaikista roduista! Neela sai myös kolmannen maastoserttinsä. Onnittelut, tosi upeeta!

Lauantain parhaat pisteet (peräti 507 pojoa) juoksi juuri syntyneen italianvinttikorapentueemme isä Urho (Northgate’s Midnight Fantasy). Onnittelut myös Urhon perheelle!

Cirnecoiden tulokset Liedon maastokilpailu 12.5.2013

1. Neela, Iosono Penelopeia 230+232=462 p SERTK
2. Regina, Tulimaan Her Higness 213+229=442 SA

 

 
 
Italiaanopennut syntyneet

Jemman ja Urhon pennut syntyivät täsmälleen pentujen laskettuna päivänä eli toukokuun 11. päivänä. Masusta tuli ulos yksi poika ja kolme tyttöä. Poika ja yksi tytöistä on väriltään isabellanvärinen äitinsä tapaan ja kaksi tyttöä harmaita isänsä tapaan.

Italianvinttikoirapoika etsii vielä omaa kotia. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä meihiniosonocirneco@gmail.com

Pentujen isä: Pohjoismaiden, Suomen, Norjan ja Ruotsin muotovalio Northgate’s Midnight Fantasy “Urho” (Urhon www-sivu)
Pentujen emä: Suomen muotovalio Iosono Fiamma “Jemma”  (Jemman sivu)

Pentueen isä Urho voitti pentujen syntymäpäivänä vinttikoirien maastojuoksukisoissa Liedossa koko päivän parhaat pisteet sekä toisen maastojuoksusertifikaattinsa. Jemma ei ole kisannut virallisissa juoksukisoissa, mutta se juoksee erinomaisesti vieheen perässä. Molemmat vanhemmat ovat myös ulkomuodollisesti tyypillisiä ja kauniita, Urho oli viime vuoden menestyksekkäin italianvinttikoirauros ja Jemma on Suomen muotovalio. Sekä Urho että Jemma ovat luonteeltaan hyvin iloisia ja avoimia. Molemmat on myös terveystutkittu silmiltään ja polviltaan ja tämä yhdistelmä täyttää Suomen Italiaanot ja Cirnecot ry:n jalostussuositukset.

 
 
Tito BIS4-juniori Helsingin KV-näyttelyssä

Vasta 9,5 kuukauden ikäinen Tito (Iosono Uno di Noi) on aloittelemassa näyttelyuraansa hienosti. Helsingin kansainvälisessä näyttelyssä 12.5. Tito oli viidestä cirnecosta rotunsa paras sertillä. Tito oli myös ROP-juniori ja Royal Caninin sponsoroimassa BIS-juniorikilpailussa Tito sijoittui kaikenkaikkiaan Best in Show neloseksi noin 80 esitetystä erirotuisesta ROP-juniorista. Aivan huikea saavutus! Onnittelut Titolle sekä Titon hyvin kauniisti esittäneelle omistaja Marialle!

Venti (Iosono Universo) oli myös hienosti paras uros kakkonen varasertillä. Narttujen voiton vei Titon ja Ventin serkkutyttö Pau (Marisla’s Alessandria) ja Pau sai myös viimeisen sertinsä Suomen muotovalion arvoon. Onnittelut Ventin ja Paun taustajoukoille!

Tulokset Helsingin KV-näyttely 12.5.2013
tuomari Regina Tromp Prujin (NL), BIS-juniorituomarina Walter Jungblut (DE)

urokset
Iosono Universo JUN ERI 2 SA PU2 VASERT
Iosono Uno di Noi JUN ERI 1 SA PU1 SERT ROP ROP-juniori BIS4-juniori
Vespinja’s Kosmos JUN ERI 3 SA PU3

nartut
Marisla’s Bellezza JUN EH 1
Marisla’s Alessandria AVO ERI 1 PN1 SERT FI MVA CACIB VSP

 

Kaikissa kuvissa Tito

 
 
Lucky, Nene ja Sienna maastokisoissa

Iitin 19.5.2013 maastokilpailuun osallistui viisi cirnecoa, joista peräti neljä cirnecoa kisasi ensikilpailussaan. Me lähdimme pitkästä aikaa vuosiin itse kilpailuttajan asemassa maastokilpailuun mukana Sienna ja Lucky sekä Siennan sisko Nene.

Ensikertalaiset juoksivat todella hyvin ja tasaisesti ja kaikki saivat sertifikaatin arvoiset suoritukset. Voiton vei Belle, joka on meidän U-pentueen puolisisko. Muutaman viikon päästä 6 vuotta täyttävä Luckykin näytti, että lähes veteraani-ikäisenäkin voi aloittaa juoksu-uran. Vinttikoirien juoksukisoissa kuusi vuotta täyttäneet koirat ovat veteraaneja ja koirat saavat kisata siihen vuoteen asti, jolloin täyttävät kahdeksan vuotta.

 

Cirnecoiden tulokset Iitti maastokisa 19.5.2013:

1. Belle (Cainnech Beautiful Bella) 239+229=468 SERTK
2. Nene (Iosono Celeste) 229+235=464 SA
3. Sienna (Iosono Champagne) 234+220=454 SA
4. Lucky (Lucky del Borgo di Pratica) 215+218=433 SA
5. Tara (Vespinja’s Fortunata) 0

 

Ylläolevissa kuvissa Lucky sinisellä manttelilla, kuvat Jenni Peltokorpi

Yllä: Sienna punaisella manttelilla, kuvat Jenni Peltokorpi

 
 
Neelan ensimmäinen ratakisa

Vuoden 2013 ratajuoksukilpailukauden ensimmäinen kilpailu pidettiin Tampereella. Neela (Iosono Penelopeia) osallistui ihkaensimmäiseen ratakilpailuunsa voittaen 280 m lähdön käyttövalioajalla! Tässä lähdössä taisi juosta Suomen tämän hetken nopeimmat cirnecot.

Aivan huisin hienoa, onnea Neela & sekä valmentaja Riikka!

Tulokset Tampere 22.5.2013 280 m:

1. Neela (Iosono Penelopeia) 22.70 s KV-aika
2. Frodo (Colisto’s Armani) 22.75 s KV-aika
3. Regina (Tulimaan Her Higness) 23.42 s KV-aika

 
 
Aatos Latvian näyttelyissä 8.-9.6.2013

Aatos (Iosono Cherubino) osallistui kahteen näyttelyyn Riikassa, Latviassa 8.-9.6. Kyseessä oli Latvian Crufts qualification -näyttely eli CACIB:n saaneet koirat saavat pääsyn yhteen maailman suurimpaan näyttelyyn, Cruftsin näyttelyyn Birminghamissa, Iso-Britanniassa.

Lauantain näyttelyssä Aatos oli vastakkaisen sukupuolen paras Latvian sertillä ja CACIB:lla ja sunnuntain näyttelyssä rotunsa paras niinikään sertillä ja CACIB:lla. Kunhan Aatoksesta joskus tulee Suomen muotovalio, valmistuu se samalla Latvian muotovalioksi.

Onnittelut Aatoksen kotijoukoille hienosta näyttelymenestyksestä!

 
 
Luckyn ja Siennan näyttelyviikonloppu 8.-9.6.2013

Osallistuimme Oriveden ja Tuurin näyttelyihin Luckyn (Lucky del Borgo di Pratica) ja Siennan (Iosono Champagne) kanssa 8.-9.6. Näyttelyviikonloppu oli onnistunut, sillä Lucky oli lauantaina Orivedellä rotunsa paras seitsemännen kerran putkeen ja Sienna vastakkaisen sukupuolen paras sertillä.

Sunnuntain Tuurin näyttelyssä Lucky oli vastakkaisen sukupuolen paras, Sienna paras narttu kakkonen sertin kera ja Siennan serkkutyttö Gimma (Marisla’s Amantea) rotunsa paras.

Siennalla on hienosti nyt neljästä näyttelystä kolme sertiä ja yksi varaserti sekä kaksi CACIBia.

Gimma & Lucky

Lucky


Sienna

 
 
Neela SIC:n ratamestari 2013


Suomen Italiaanot ja Cirnecot ry:n ratamestaruudesta kisattiin 29.6. Hyvinkään radalla kolmen cirnecon voimin. Neela jatkoi voittokulkuaan ja otti voiton molemmilla radoilla samalla ajalla 28,61 s sekä ensimmäisen tittelinsä SICRM-13.

 

Alkuerä 350 m
1. Neela, Iosono Penelopeia 28,61 s SERTK
2. Regina, Tulimaan Her Highness 29,10 s SERTK
3. Frodo, Colisto’s Armani 29,91 s

Finaali 350 m
1. Neela, Iosono Penelopeia 28,61 s SERTK SICRM-13
2. Regina, Tulimaan Her Highness 29,46 s SERTK
3. Frodo, Colisto’s Armani 32,49 s

 

Neela mantteli päällä

Neela muutamaa päivää ennen juoksukisaa
 
 
Hämeenlinnan näyttely 29.6.

Hämeenlinnan näyttelyssä esitettiin peräti kahdeksan cirnecoa georgialaiselle George Schogolille. Urosten voiton otti Lucky (Lucky del Borgo di Pratica) ja kakkoseksi kiri Venti (Iosono Universo). Venti sai samalla ensimmäisen sertinsä. Harmittavasti normaalisti niin sosiaalinen ja hurmaava velipoika Tito (Iosono Uno di Noi) oli känkkäränkkäpäällä ja oli sitä mieltä, että tuomari ei saa siihen koskea. Siitä EVA (ei voida arvostella).

Nartuissa Vilna (Iosono Una Meraviglia) voitti neljän nartun junioriluokan luokan ainoalla SA:lla. Sienna(Iosono Champagne) voitti nuortenluokan ja lopulta vielä paras narttukisan Vilnan tullessa toiseksi. Siennalle siis serti ja Vilnalle varaserti.

Rotunsa paras -kisassa tuomari antoi rotunsa parhaan ruusukkeen Siennalle ja Siennan isäpappa Lucky sai tyytyä vastakkaisen sukupuolen paras -sijaan! Aikamoisen hienoa!

Lucky VSP & Sienna ROP

Ventille eka sertti!

 
 
Tuusulan näyttely 30.6.

Tuusulaan oli ilmoitettu ranskalaiselle Sylvie Dessernelle 11 cirnecoa, joista kaksi oli poissa. Siennan(Iosono Champagne) mahtava viikonlopun menestys jatkui ja se oli jälleen rotunsa paras. Sienna on osallistunut nyt vasta kuuteen näyttelyyn, joista tuloksena jo viisi sertiä, yksi varasert ja kaksi CACIBia. Lucky (Lucky del Borgo di Pratica) oli vastakkaisen sukupuolen paras ja Venti (Iosono Universo) paras uros kakkonen sertillä. Tito (Iosono Uno di Noi) esiintyi hyvin kauniisti ja oli paras uros kolmonen varasertillä. Vilna (Iosono Una Meraviglia) oli paras narttu kolmonen.

Meidän kasvattajaluokkamme (ryhmässä Venti, Tito, Vilna ja Sienna) oli rotunsa paras ja BIS-kehässä kasvattajaluokkamme valittiin noin 20 esitetystä ryhmästä Best in Show 4:ksi!

Lucky VSP ja Sienna ROP

Ventille saaliiksi jälleen sertifikaatti

Kasvattajaryhmämme oli näyttelyn neljänneksi kaunein!
Kuvassa Venti, Sienna, Tito ja Vilna + Inka

 
 
Näyttely ja lomamatka Norjaan

Lähdimme heinäkuun alussa koirinemme kesälomareissulle Norjaan pääkohteenamme Lofootit. Sattumoisin keväällä matkaa suunnitellessamme huomasimme, että Norjassa oli samoihin aikoihin näyttely – 700 kilometriä etelään Lofooteilta. Ei auttanut kuin laittaa reittisuunnitelmat uusiksi ja aloitimmekin matkan matkustamalla lautalla Vaasasta Uumajaan ja ajamalla Uumajasta Östersundin kautta Trondheimiin, jossa näyttely pidettiin. Näyttelyaamuna Ruotsin Östersundissa oli vielä kuudelta aamulla sininen taivas sekä +20 astetta, mutta heti Norjan puolelle saapuessamme sää muuttui radikaalisti. Oli vuoron perään sateista ja pilvistä ja lämpötila tippui pahimmillaan 10 asteella. Sinistä taivastaemme sitten enää juuri nähneetkään Norjan puolella.

Näyttelypäivä Trondheimissa oli erittäin kylmä ja tuulinen, minkä vuoksi päätimme vain käväistä näyttelyn rotukehässä Luckyn ja Siennan kanssa. Näyttelyyn oli ilmoitettu viisi cirnecoa, joista kolme oli meidän koiriamme tai kasvattejamme. Lucky oli rotunsa paras sertillä ja CACIB:lla ja Luckysta tuli Pohjoismaiden ja Norjan muotovalio. Kasvattimme Martin oli kolmanneksi paras uros. Sienna oli vastakkaisen sukupuolen paras sertillä ja CACIB:lla. Jos Sienna joskus valioituu Suomessa, niin siitä tulee samalla Norjan valio.

Tulokset, Trondheim 7.7.2013:

ROP Lucky del Borgo di Pratica
VSP Iosono Champagne

urokset
San Gregorio Av New Caprica JUN EH 1
Solovyev Pablo NUO ERI 1 SA PU2 VASERT VACA
Iosono Galileo Galilei VAL ERI 2 SA PU3
Lucky del Borgo di Pratica VAL ERI 1 SA PU1 SERT NO & POHJ MVA CACIB ROP

nartut
Iosono Champagne AVO ERI 1 SA PN1 SERT CACIB VSP

Trondheimista jatkoimme hitaasti matkaa pohjoiseen kohti Bodøta. Näimme aivan upeita maisemia; kävimme Pohjoismaiden suurimmassa valaistussa luolastossa (Grønligrotta) ja näimme Norjan toiseksi suurimman jäätikön (Svartisen). Maisema saattoi vaihtua muutamassa minuutissa vuoristomaisemasta laajaksi tunturimaisemaksi. Bodøsta matka jatkui laivalla Lofooteille. Lofootit hurmasi karulla kauneudellaan sekä niin ikään myös vaihtelevilla maisemillaan. Koirat viihtyivät hyvin reissussa mukana, vaikkakin matkan ainoan (äärimmäisen kylmän) telttayön aikana Sienna ja Tosca tunkivat molemmat nukkumaan makuupussiini. Lofooteilta matka jatkui Andøyan, Tromssan ja Narvikin kautta käsivarren Lappiin ja sieltä sitten pikkuhiljaa kohti kotia. Kahden viikon lomareissun aikana ajokilometrejä tuli yhteensä 4500 km.

Kuvasatoa:

 

Yllä: Sienna, Tosca & Lucky

Sienna Andøyan saaren Bleikissa

Yllä: Lofoottien upeat rannat (Ramberg) sekä Sienna

Yllä: matkan ainoana telttailuyönä sattui olemaan matkan kylmin päivä (+8 C). Silloin koiratkin saivat takit niskaan. Näin valoisaa oli miltei keskiyöllä.

Yllä: Tosca mielipuuhassaan, kaivelemassa kuoppaa

 

 
Venti ryhmäsijoittuja Hyvinkäällä

Alle vuoden ikäinen Venti (Iosono Universo) oli Hyvinkään kaikkien rotujen näyttelyssä rotunsa paras kolmannella sertifikaatillaan. Ryhmäkilpailussa Venti sijoittui vielä kaiken lisäksi ryhmän neljänneksi parhaaksi! Tuomarina oli Julija Aiditiene Liettuasta.

 
 
Vinttikoiraliiton erikoisnäyttely 20.7.

Vinttikoiraliiton erikoisnäyttelyyn Helsinkiin oli ilmoittautunut 10 cirnecoa norjalaiselle Arne Fossille, joista meidän koiria edustivat Lucky (Lucky del Borgo di Pratica) sekä poikansa Aatos (Iosono Cherubino) ja Indi(Iosono Classico). Lucky oli urosten toiseksi paras, Aatos urosten kolmonen sertifikaatilla ja Indi voitti avoimen luokan SA:lla. Luckyn poika Lenni (Marisla’s Bagliore) oli paras uros nelonen varasertillä. Narttujen ainoan SA:n sai Iosono Divinan tytär Gimma (Marisla’s Amantea), joka oli lopulta vastakkaisen sukupuolen paras. Rotunsa paras oli Colisto’s Vincenzo naapurimaastamme Venäjältä.

Tulokset:

ROP Colisto’s Vincenzo
VSP Marisla’s Amantea

urokset
Iosono Universo JUN EH 2
Marisla’s Bagliore JUN ERI 1 SA PU4 VASERT
Iosono Cherubino NUO ERI 1 SA PU3 SERT
Iosono Classico AVO ERI 1 SA
Lucky del Borgo di Pratica VAL ERI 2 SA PU2
Colisto’s Vincenzo VAL ERI 1 SA PU1 ROP

nartut
Tulimaan Mia Contessa JUN ERI 1
Tulimaan Mia Milanca JUN ERI 2
Tulimaan Her Highness KÄY EH 1
Marisla’s Amantea VAL ERI 1 SA PN1 VSP

 
 
Club Show 21.7.

Cirnecoiden ja italiaanojen vuoden tärkein tapahtuma, Club Show, pidettiin perinteisesti Kartano Weekendin yhteydessä Helsingin Tuomarinkartanossa. Club Showhun oli ilmoittautunut 30 cirnecoa Juri Geidonsille (kennel Bresar’s) sekä 88 italianvinttikoiraa Thomas Martinsonille (kennel Arkita’s).

Club Show on myös vuoden mukavin tapahtuma, sillä sinne kerääntyy suuri määrä rodun harrastajia ja rodusta kiinnostuneita. Ilmapiiri on aivan tavattoman leppoisa ja tunnelmallinen, ja ihmiset (+ koirat) ovat kuin isolla piknikillä keskenään.

Tänä vuonna cirnecoiden voitto meni naapurimaahamme Venäjälle, kun Colisto’s Vincenzo oli rotunsa paras ja vielä koko näyttelyn kaunein. Mutta olipa näyttely erittäin menestyksekäs myös meidän koirillemme. Indi (Iosono Classico) oli urosten toiseksi paras, velipoika Aatos (Iosono Cherubino) urosten kolmanneksi paras ja niiden isä Lucky (Lucky del Borgo di Pratica) neljänneksi paras uros. Tito (Iosono Uno di Noi) oli urosten junioriluokan voittaja SA:lla ja lopulta VSP-juniori. Velipoika Venti (Iosono Universo) oli junioriluokan kakkonen erinomainen-laatuarvosanalla. Roope (Iosono Romulus) oli rotunsa paras veteraani ja lopulta näyttelyn toiseksi kaunein veteraani.

Tyttöjen puolella meitä edustivat tänä vuonna vain Sienna (Iosono Champagne) sekä Siennan sisko Nene(Iosono Celeste). Sienna (Iosono Champagne) yllätti jälleen omistajansa onnenkyyneliin kipuamalla narttujen parhaimmalle pallille eli se oli näyttelyn kaunein cirneconarttu! Toiseksi kaunein narttu oli juniori-ikäinen Rina(Rina del Gelso Bianco), kolmas nartuissa Pau (Marisla’s Alessandria) ja neljäs Gimma (Marisla’s Amantea).

Lucky voitti myös “parhaat liikkeet” -kilpailun, johon kutsun saivat myös Sienna, Indi sekä Gimma. Paras pää -palkinto ojennettiin Ninjalle (Vespinja’s Cara Mia Iosono).

Italiaanoissa meillä oli kaksi kasvattia kilpailemassa, joista Lucas (Iosono Odysseus) oli AVO EH 3 jaMinos (Iosono Luminoso) EH ilman sijoitusta. Tänä vuonna vain reilu 10 % italianvinttikoirista sai laatuarvosanan erinomainen, joten EH:ta sai pitää erityisen hyvänä arvosanana.

Ryhmäkilpailuun osallistuimme cirnecokasvattajaluokallamme ja Luckyn jälkeläisryhmällä. Kasvattajaluokkamme (Sienna, Indi, Tito ja Venti) kruunattiin koko näyttelyn kauneimmaksi! Luckyn jälkeläisluokka oli näyttelyn toiseksi kaunein.

Kiitos kaikille osallistujille erityisen hienosta päivästä! Ottamiani Club Show -kuvia löytyy tästä osoitteesta:http://iosono.kuvat.fi/kuvat/Club+Show+2013/

Cirnecotulokset

ROP Colisto’s Vincenzo
PU2 Iosono Classico
PU3 Iosono Cherubino
PU4 Lucky del Borgo di Pratica

VSP Iosono Champagne
PN2 Rina del Gelso Bianco
PN3 Marisla’s Alessandria
PN4 Marisla’s Amantea

ROP-pää Vespinja’s Cara Mia Iosono
ROP-liikkeet Lucky del Borgo di Pratica

urokset
Iosono Ugolino LEM poissa
Iosono Uno di Noi JUN ERI 1 SA VSP-juniori
Iosono Universo JUN ERI 2
Vespinja’s Kosmos JUN ERI 3
Vespinja’s Keiko JUN EH 4
Marisla’s Bagliore JUN H
Iosono Cherubino NUO ERI 1 SA PU3
Iosono Classico AVO ERI 1 SA PU2
Colisto’s Verdi AVO ERI 2
Colisto’s Armani KÄY ERI 1 SA VSP-käyttökoira
Colisto’s Vincenzo VAL ERI 1 SA PU1 ROP
Lucky del Borgo di Pratica VAL ERI 2 SA PU4
Iosono Romulus VET ERI 1 SA ROP-veteraani

nartut
Laavakartanon Aamun Säde PEK 1 KP ROP-pentu
Foogel Camelia Cantante PEK 2 KP
Laavakartanon Avatar PEK 3
Rina del Gelso Bianco JUN ERI 1 SA PN2 ROP-juniori
Marisla’s Bellezza JUN ERI 2
Ariana Lava dell’Etna JUN ERI 3
Tulimaan Mia Contessa JUN ERI 4
Tulimaan Mia Milanca JUN EH
Tulimaan Mia Soleil JUN EH
Laavakartanon Gemma NUO ERI 1
Iosono Calathea NUO poissa
Iosono Champagne AVO ERI 1 SA PN1 VSP
Iosono Celeste AVO ERI 2
Tulimaan Her Highness KÄY ERI 1 SA ROP-käyttökoira
Marisla’s Alessandria VAL ERI 1 SA PN3
Marisla’s Amantea VAL ERI 2 SA PN4
Vespinja’s Cara Mia Iosono VAL ERI 3

BIS-tulokset:

BIS1 Colisto’s Vincenzo (CI)
BIS2 Soltar’s Rock N Roll (IT)

BIS-pentu Ylladian Etoile du Nord (IT)
BIS2-pentu Laavakartanon Aamun Säde (CI)

BIS-juniori Ylladian Sunset At Rome (IT)
(ROP-junioricirneco ei valitettavasti jäänyt ryhmäkilpailuun)

BIS-käyttökoira Tulimaan Her Highness (CI)
BIS2-käyttökoira Tarumetsän Pienet Jäljet (IT)

BIS-veteraani Abolla Lady von Lampola (IT)
BIS2-veteraani Iosono Romulus (CI)

BIS-lemmikki Topaasin Some Like It Hot (IT)

Kasvattajat
BIS1-KASV Iosono (CI)
BIS2-KASV Ylladian (IT)
BIS3-KASV Kurnous (IT)
BIS4-KASV Marisla’s (CI)

Jälkeläisryhmät
BIS1-JÄLK Eledi Grace Mimosa (IT)
BIS2-JÄLK Lucky Del Borgo di Pratica (CI)

Parikilpailu
BIS-PARI1 Kurnous Balam Agab & Kurnous Brenna (IT)
BIS-PARI2 Marisla’s Alessandria & Marisla’s Amantea (CI)
BIS-PARI3 Ylladian Ce’Nedra & Ylladian Etoile du Nord (IT)
BIS-PARI4 Marisla’s Bellezza & Marisla’s Bagliore (CI)

Kutsun ROP-pää -kilpailuun saivat:
Colisto’s Vincenzo
Iosono Uno di Noi
Iosono Classico
Marisla’s Alessandria
Rina del Gelso Bianco
Tulimaan Mia Contessa
Vespinja’s Cara Mia Iosono (voittaja)

Kutsun ROP-liikkeet kilpailuun saivat:
Iosono Champagne
Iosono Classico
Lucky del Borgo di Pratica (voittaja)
Marisla’s Amantea

 

Yllä: Iosono Uno di Noi

Yllä: Iosono Universo

Yllä: Iosono Cherubino

Yllä: Iosono Classico

Yllä: italiaanokuva tähän väliin, Iosono Odysseus oli avoimen luokan 3.

Yllä: Iosono Celeste

Yllä: Iosono Champagne

Yllä: Lucky del Borgo di Pratica voitti parhaat liikkeet -palkinnon (kuva Tatyana Solokha)

Yllä: Vespinja’s Cara Mia Iosono voitti paras pää -palkinnon

Yllä: Iosono Romulus oli rotunsa paras veteraani ja näyttelyn toiseksi kaunein veteraani

Yllä: Iosono Champagne oli paras narttu ja Colisto’s Vincenzo rotunsa para

 
 
Menestystä Porin näyttelyssä

Porin heinäkuun lopulla järjestettyyn näyttelyyn osallistui kaksi kasvattiamme, cirnecoissa Aatos (Iosono Cherubino) ja italiaanoissa Lucas (Iosono Odysseus).

Aatos oli juuri täyttänyt kahta päivää ennen näyttelyä kaksi vuotta, joten toiveenamme oli tietysti, että Aatos saisi viimeisen sertifikaattinsa valionarvoon. Ja niinpä se saikin! Aatos oli rotunsa paras ja se sai sertin lisäksi myös CACIB:n. Näin Aatos kruunattiin samalla niin Suomen kuin Latvian muotovalioksi.

Italianvinttikoirissa Lucas oli urosten ja samalla vastakkaisen sukupuolen paras ja se sai niinikään myös sertin ja CACIB:n.

Onnittelut pojille ja omistajille!

 

 
 
Luckylle ryhmäsijoitus ja Siennasta valio

Luckylla ja Siennalla oli voittoisa päivä Helsingin kansainvälisessä näyttelyssä heinäkuun lopulla. Sienna oli juuri täyttänyt kolmea päivää aikaisemmin kaksi vuotta, joten tämä oli ensimmäinen mahdollinen näyttely Siennalle tulla valioksi. Ja toiveemme toteutui: Sienna oli paras narttu, sai viimeisen sertinsä sekä valioitui Suomen ja Norjan muotovalioksi! Sienna sai myös CACIB:n. Isäpappa Lucky  oli urosten sekä lopulta rotunsa paras. Junioriluokassa kilpaileva Tito (Iosono Uno di Noi) sai laatuarvosanan erinomainen luokkavoitolla. Tuomarina oli Paula Heikkinen-Lehkonen.

Ryhmäkilpailussa Lucky oli RYP-2 eli ryhmän toiseksi kaunein koira. Vau, vau ja vau!


Tulokset Helsinki KV 28.7.2013:

urokset
Iosono Uno di Noi JUN ERI 1
Lucky del Borgo di Pratica VAL ERI 1 SA PU1 CACIB ROP RYP2

nartut
Iosono Champagne AVO ERI 1 SA PN1 SERT FI & NO MVA CACIB VSP

 

 

 
Noia maastokisavoittajana

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna pidettiin Hyvinkäällä maastojuoksukisat, jonne osallistui kuusi cirnecoa. Voittajaksi selviytyi Noia kauden tähän mennessä parhaimmilla cirnecopisteillä (491). Onnittelut! Toiseksi juoksi Sienna myöskin upein pistein 481. Nene oli neljäs SA-tuloksella.

Tulokset Hyvinkää 4.8.2013

1. Noia, Iosono Superiore 246+245=491 p SERTK
2. Sienna, Iosono Champagne 233+248=481 p SA
3. Fanny, Vespinja’s Fiammetta 216+241=457 p SA
4. Nene, Iosono Celeste 226+221=447 p SA
5. Tara, Vespinja’s Fortunata 244+0=244 p
6. Momo, Colisto’s Isola di Sicilia 200+0=200 p

 
 
Siennalle maastojuoksusertti Heinolan maastokisoissa 17.8.

17.8. kisattiin neljän cirnecon voimin maastokisoissa Heinolassa. Kolmen kärki oli todella tasainen, ja voiton vei meidän Sienna vain kolmen pisteen erolla toiseksi tulleeseen Noiaan. Sienna sai samalla ensimmäisen maastosertinsä. Käyttövalion arvoon maastojuoksusta vaaditaan viisi sertiä vähintään kahdelta eri kaudelta.

Italianvinttikoirissa voiton vei T-pentueemme isä Urho (Northgate’s Midnight Fantasy) neljännellä maastosertillään. Onnittelut!

Tulokset Heinolan maastojuoksukilpailusta:

1. Sienna, Iosono Champagne 243+234=477 p SERTK
2. Noia, Iosono Superiore 224+250=474 SA
3. Nipsu, Tulimaan Hazardous Hendrix 231+241=472 SA
-. Utu, Vespinja’s Faustina 177+DISK

 
 
Agilitykuvia

Siennasta agilitykuvia sen agilitytreeneistä. Kuvista kiitos Marko Klapurille!

 
 
Luckylle taas ryhmäsijoitus, Sienna VSP

Tervakosken kansainvälisessä näyttelyssä 24.8. esitettiin neljä cirnecoa Leni Finnelle. Lucky (Lucky del Borgo di Pratica) oli ainoana uroksena urosten ykkönen CACIB:n kera. Sienna (Iosono Champagne) oli paras narttu 1 CACIB:lla. Rotunsa parhaaksi Leni Finne valitsi Luckyn ja täten Sienna oli vastakkaisen sukupuolen paras.

Siennalla on ollut aikamoisen hieno voittoputki tämän neljä kuukautta sitten alkaneen näyttelyuransa aikana. Se on osallistunut 10 näyttelyyn ja ollut näissä näyttelyissä kahdeksan kertaa narttujen ykkönen ja kaksi kertaa narttujen kakkonen. Kaksi kertaa se on jopa voittanut isänsä Luckyn ROP-kehässä. Näemmä Siennan näyttelyura on kulkenut tähän mennessä ihan samalla kaavalla kuin vanhempiensa Luckyn ja Pepin! No, seuraavalla kerralla tulee varmasti sitten pieni pudotus tulokseen, kun Mr. Murphy kuitenkin tämän tekstin lukaisee.

Tervakosken ryhmäkilpailussa oli tuomarina niin ikään Leni Finne ja Lucky sijoittui ryhmässä kolmanneksi (RYP-3). Jo toinen peräkkäinen ryhmäsijoitus Luckylle kansainvälisesä näyttelyssä eikä siitä ole montaa kuukautta, kun Lucky voitti Latvian Voittaja -näyttelyssä ryhmän. Olemme niin iloisia, että cirnecot saavat ryhmäkehissä näkyvyyttä ja rotu saa toivottavasti myös sitä kautta lisää tunnettuutta koiraharrastajien joukossa.

Yllä: Lucky ja meidän tempputyttö Sienna

 
 
Siennalle jälleen voitto maastokisoissa

Mänttä-Vilppulassa järjestettiin 1.9. maastokilpailut ja lähdimme sinne Siennan (Iosono Champagne) sekäNoian (Iosono Superiore) kanssa. Kilpailuun osallistui myös Noian sisko Maiko (Iosono Signorina). Kilpailu pidettiin sänkipellolla.

Alkuerän jälkeen tilanne oli kutkuttavan tasainen. Noialla ja Siennalla oli keskenään tasapisteet ja molemmat olivat kilpailun johdossa. Kärkipisteet meinasivat sitä, että Noia ja Sienna juoksisivat yhdessä finaalissa. Tytöt vetäisivät finaalijuoksunkin hyvin tasaisesti ja niinpä jännitimme palkintojenjakoon asti tuloksia. Lopputulema oli se, että Sienna voitti kilpailun vain yhden pisteen erolla Noiaan. Sienna sai siis sertifikaatin ja sillä oli samalla koko kilpailun kolmanneksi parhaimmat pisteet kaikista roduista. Noialla oli neljänneksi parhaat pisteet. Harmittavasti Maiko keskeytti juoksunsa jo alkuerässä, minkä vuoksi se sai nolla pistettä.

Tulokset Mänttä-Vilppulan maastojuoksukisat 1.9.2013:

1. Sienna, Iosono Champagne 241+239=480 p SERTK
1. Noia, Iosono Superiore 241+238=479 p SA
3. Fanny, Vespinja’s Fiammetta 206+233=439 p SA
4. Utu, Vespinja’s Faustina 229+0=229 p
5. Gimma, Marisla’s Amantea 224+0=224 p
6. Maiko, Iosono Signorina 0 p

 
 
Lila ja Venti parhaat Vantaalla

Kasvateistamme TitoVenti ja Lila osallistuivat 7.9.2013 Vantaan näyttelyyn, jossa oli paikalla kahdeksan cirnecoa. Serkukset Lila ja Venti veivät voitot: Lila (Iosono Calathea) oli rotunsa paras sertillä ja Venti (Iosono Universo) oli vastakkaisen sukupuolen paras niinikään sertillä. Tito (Iosono Uno di Noi) oli junioriluokan toiseksi paras erinomainen-laatuarvosanalla. Tämä oli Lilalle hienosti vasta sen uran toinen virallinen näyttely ja samalla se oli myös jo toista kertaa rotunsa paras. Ventillekin tämä oli jo sen neljäs serti. Tuomarina oli Marianne Holm.

Yllä: Lila

Yllä: Venti

Yllä: Tito

Yllä: Lila

 

 
Venti rotunsa paras Porvoossa ja Hämeenlinnassa

Ventin (Iosono Universo) näyttelymenestys sen kuin jatkuu. Porvoon näyttelyssä 14.9.2013 Venti oli neljästä cirnecosta rotunsa paras sertillä. Velipoika Tito (Iosono Uno di Noi) oli samassa näyttelyssä junioriluokassa kolmas erittäin hyvä -arvosanalla. Cirnecoiden tuomarina toimi Peter Machetanz.

Hämeenlinnan ryhmänäyttelyssä joitakin viikkoja myöhemmin 5.10. Venti oli jälleen rotunsa paras jo kuudennella sertillään. Tuomarina oli Marjatta Pylvänäinen-Suorsa.

Oikein paljon onnea Ventille ihmisineen!

 
 
Isokyrön maastojuoksukilpailut

Siennan osalta vuoden viimeiset maastojuoksukisat juostiin Isokyrössä 12.10. Alkuerässä Sienna sai hyvät pisteet, mutta finaalissa se pinkoi todella hienot pojot ja nousi kahdeksasta cirnecosta hopeasijalle. Voiton vei Sienna serkku Gimma (Marisla’s Amantea), josta tuli samalla maastojuoksukäyttövalio.

Luckyn tytär Inna (Marisla’s Bellezza) teki myös hienon debyytin maastokisoissa sijoittuen viidenneksi SA-tuloksella.

Tulokset:

1. “Gimma” Marisla´s Amantea  255+244=499 SERT FI KVA-m
2. “Sienna” Iosono Champagne 232+262=494 SA
3. “Isla” Tulimaan Mia Milanca 242+241=483 SA
4. “Regina” Tulimaan Her Highness 247+231=478 SA
5. “Inna” Marisla´s Bellezza 217+240=457 SA
6. “Fanny” Vespinja´s Fiammetta 224+216=440 SA
7. “Tessa” Tulimaan Mia Contessa 230+206=436 SA
8. “Frodo” Colisto´s Armani 200+87=287

 
 
Uusi cirnecotuontimme Pasi

Pasi on uusi cirnecotuontimme Belgiasta, viralliselta nimeltään Cyrenensis Mascotte. Sen isä on sisilialainen Italian muotovalio Kiro. Pasin emä on Era, jonka sukutaulussa on meidänkin kasvatteja – Pasin isoäiti on nimittäin kasvattimme Siri (Iosono Incredibile). Isänsä puolelta Pasi tuo kuitenkin meille täysin uutta linjaa.

Pasi on yhteisomistuksessa meidän ja Marjo Blombergin kanssa.


 
 
Cara kuvauksissa

Cara (Iosono Serafina) osallistui “Kuono & Tassu” -nimisen valokuvausyrityksen kuvauspäivään. Tässä hienoja kuvia kauniista ladysta:

 
 
Seinäjoen näyttelyssä upeaa menestystä 19.10.2013

Lokakuun puolessa välissä matkasin Luckyn ja Luckyn tyttären Lilan kanssa Seinäjoelle kansainväliseen näyttelyyn. Luckyhan se on jo moinen konkari näyttelyissä, mutta tämä oli Lilalle vasta sen kolmas näyttely. Kaksi edellistä näyttelyä olivat tosin menneet Lilalla melkoisen hienosti, sillä ensimmäisessä näyttelyssään se oli rotunsa paras voittaen isänsä, toisessa näyttelyssä se oli jälleen rotunsa paras voittaen melkein 10 muuta cirnecoa ja nyt oli vuorossa se kolmas näyttely ja toiveissa Suomen muotovalion arvo – saadakseen muotovalioarvon pitää koiran voittaa kolme sertifikaattia.

Luckyn ja Lilan lisäksi näyttelyyn oli ilmoittautuneet myös Lilan veli Aatos sekä serkut Tito ja Gimma. Tuomarina oli erittäin miellyttävä Erna Upmeijer Hollannista.

Tulokset:
Lucky (Lucky del Borgo di Pratica Anharbn) rotunsa paras ja CACIB
Aatos (Iosono Cherubino) paras uros 2 ja vara-cacib
Tito (Iosono Uno di Noi) paras uros 3 ja sert

Lila (Iosono Calathea) paras narttu 1, CACIB, sert ja Suomen muotovalio!
Gimma (Marisla’s Amantea) paras narttu 2, vara-CACIB

Meni siis nappiin. Onnittelut Lilan perheelle Lilan muotovaliudesta!

Kuvia, kuvaajana Jorma Ylinen

Yllä: Lila

 

Yllä: serkkutytöt Gimma ja Lila

Rotunsa paras Lucky ja vastakkaisen sukupuolen paras Lila

 
 
Lahden KV-näyttelyn tulokset

Lahden KV-näyttelyssä esitettiin seitsemän cirnecoa, joista peräti viisi oli meidän koiria tai kasvatteja. Tuomarina oli uusi tuttavuus Tatjana Urek, joka paljastui erittäin mukavaksi tuomariksi.

Rotunsa parhaaksi valiokoitui jo aikamoisen tuttuun tapaan Lucky (Lucky del Borgo di Pratica). Toiseksi parhaaksi urokseksi sekä rotunsa parhaaksi junioriksi sijoittui Venti (Iosono Universo) sekä kolmanneksi parhaaksi urokseksi velipoika Tito (Iosono Uno di Noi). Venti sai urosten sertin. Nartuissa Sienna (Iosono Champagne) sijoittui toiseksi vara-CACIB:lla ja Vilna (Iosono Una Meraviglia) oli kolmanneksi paras narttu varasertillä. Olipa hienoa, että kaikki koiramme olivat SA:n arvoisia! Parhaaksi nartuksi valikoitui Tiina Hentusen kasvattama ja omistama Belle (Cainnech Beautiful Bella), joka on meidän U-pentujen puolisisko.

Myös kasvattajaluokkamme oli rotunsa paras.

Onnittelut ja kiitos kaikille paikalla olleille seurasta! Kuvia emme tulleet ottaneeksi, mutta alla kuva serttivoittaja Ventistä.

 
Indi luonnetestissä

Indi (Iosono Classico) läpäisi luonnetestin cirnecolle hienoin pistein 123, tuomareina Leena Berg ja Jorma Kerkkä.

Tulokset osa-alueittain:

Toimintakyky -1 Pieni
Terävyys +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu -1 Haluton
Taisteluhalu +2 Kohtuullinen
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
Temperamentti +2 Kohtuullisen vilkas
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus ++ Laukauskokematon

=> Indin luonnetestivideo, klikkaa tästä

 
Sienna ja Indi Jyväskylän tähdet 16.11.2013

Jyväskylän kansainvälinen näyttely marraskuussa oli menestyksekäs koirillemme. Sienna (Iosono Champagne) vei koko potin ja oli kuudesta cirnecosta rotunsa paras CACIB:lla. Siennan veli Indi (Iosono Classico) voitti isänsä Luckyn ja oli urosten paras sertillä ja CACIB:lla. Lucky (Lucky del Borgo di Pratica) oli urosten 2. paras vara-cacibilla. Lila (Iosono Calathea) oli toiseksi paras narttu vara-cacibilla. Tuomari Paavo Mattila kehui kovasti kehässä olleita koiria ja erityisesti niiden liikkeitä.

 

 
Messukeskus – maailman suurin näyttelyviikonloppu 13.-15.12.2013

Vuoden koiranäyttelyt päätti perinteisesti Messukeskuksessa pidetty Voittaja-koiranäyttelyviikonloppu joulukuun puolessa välissä. Tänä vuonna pidennettyyn viikonloppuun oltiin mahdutettu kolme näyttelyä, joista kaikki olivat tittelinäyttelyitä. Perjantaina koirat kilpailivat Helsinki Winner -tittelistä, lauantaina jaettiinPohjoismaiden voittaja -tittelit ja sunnuntaina Voittaja-tittelit. Koiria näihin näyttelyihin osallistui yhteensä huimat 23 000, mikä teki todennäköisesti tästä näyttelyviikonlopusta maailman suurimman näyttelyn.

Koska näyttelyitä oli kolme kappaletta, ja olisi tullut kukkarolle suhteellisen kalliiksi ilmoittaa monta koiraa kaikille päiville, oli osa meidän koirista ja kasvateista ilmoitettu vain yhdelle tai kahdelle päivälle. Liekö sitten valinnanvaikeus verottanut osallistujamääriä erityisesti cirnecoissa, sillä yksittäisinä päivinä cirnecoita ei paljoa ollut, mutta kaikki kolme päivää yhteenlaskettuna teki yhteensä 40 cirnecoilmoittautumista.

 
Perjantai 13.12.2013 Helsinki Winner
Perjantaina tuomari Outi Piisi-Putalle oli ilmoittautunut 11 cirnecoa. Koiristamme Sienna (Iosono Champagne) ylsi parhaimmalle sijalle, sillä Sienna voitti nartut ja sai Helsinki Winner 2013 -tittelin. Siennan äiti Peppi (Iosono Deja Vu) voitti saman tittelin kaksi vuotta aikaisemmin ja isä Lucky (Lucky del Borgo di Pratica) edellisvuotena ja niin ikään myös kahta vuotta aikaisemmin, joten selvästi vanhempien jalanjäljillä mennään.

Perjantaina näytillä oli myös Siennan serkku ja meidän Toscan oma poika Venti (Iosono Universo), joka voitti junioriluokan ja sai ensimmäisen tittelinsä,  Helsinki Junior Winner 2013 -tittelin. Tiukka tuomari ei kuitenkaan antanut Ventille SA:ta, jonka se olisi näin kasvattajan vaatimattoman mielipiteen mukaan kyllä ansainnut. Normaalisti mitä avoimin ja kiltein siskotyttö Vilna (Iosono Una Meraviglia) ei ensimmäistä kertaa ikinä halunnut tuomarin koskevan itseään, joten siitä tuli arvosana “ei voida arvostella”. Isä Lucky ja poika Aatos (Iosono Cherubino) sen sijaan saivat niin ikään ensimmäistä kertaa elämässään kokea karvaan häviön – Lucky jäi elämänsä ensimmäistä kertaa ilman SA-tulosta. Sitä ennen sen huonoin sijoitus virallisissa näyttelyissä oli paras uros 2. sijoitus. Ja Aatos sai elämänsä ensimmäistä kertaa “erittäin hyvä” -arvosanan. Mutta niinhän se on, että aina ei voi voittaa, ja hyvä niin, jotta jännitys säilyy lajissa. (Sivullisen kommentti tähän oli heti se, että kyllähän me voitettiin, sillä voitto tuli Siennan kanssa)

Perjantaina rotunsa paras oli Lex Murphy Airborne Assault, meidän Lumon puoliveli. Ja Sienna oli tosiaan vastakkaisen sukupuolen paras.

 
Lauantai 14.12.2013 Pohjoismaiden Voittaja
Lauantaina kehään oli ilmoitettu italialaiselle tuomarille Alberto Marengonille hieman eri kokoonpano kuin perjantaina. Meidän kasvattejamme edustivat kehässä Venti, veljensä Tito (Iosono Uno di Noi), Aatossekä edellämainitun sisko Lila (Iosono Calathea). Venti voitti jälleen junioriluokan (tällä kertaa SA:lla) ja sai jo toisen tittelinsä, Pohjoismaiden Juniori Voittaja 2013 -tittelin. Tito sijoittui junioriluokassa kolmanneksi SA:lla, mutta paras uros kehässä tuomari jostakin syystä jätti toiseksi tulleen juniorin kokonaan sijoittamatta, ja niinpä Venti oli urosten toiseksi paras ja Tito heti perään kolmanneksi paras! Nämä junioripojat voittivat sijoituksillaan samalla myös kaksi kehässä ollutta, voisiko jopa sanoa, että kaksi maailman voitokkainta urosta, Luckyn ja Colisto’s Vincenzon. Aikamoisen mainiota! Lucky sai tällä kertaa SA:n, mutta ei sitten sijoittunut paras uros -kehässä ja Aatos sai erinomaisen ilman SA:ta. Nartuissa meillä oli esillä pelkästään Lila, joka sijoittui narttujen toiseksi parhaaksi vara-cacibilla – hienoa! Nartut ja lopulta rodun voitti sijoitusnarttumme Dinan (Iosono Divina) tytär Pau (Marisla’s Alessandria). Urosten paras oli Norjassa asuva Solovyev Pablo, joka on muuten S-pentujemme puoliveli. Kasvattajaluokkamme oli rotunsa paras.

Lauantain ryhmäkilpailuissa käväisimme näyttäytymässä Paun kanssa ryhmäkehässä – Messukeskuksessa on vaikea päästä jatkoon saati sijoittua erittäin kovatasoisesta vitosryhmän noin 40 rotunsa parhaasta koirasta. Vuosi sitten Lucky pääsi 10 parhaan joukkoon Messukeskuksen ensimmäisenä näyttelypäivänä ja toisena näyttelypäivänä Lucky teki historiaa sijoittumalla ensimmäisenä cirnecona Messukeskuksen näyttelyssä ryhmän toiseksi parhaaksi. Mutta takaisin vuoteen 2013.

BIS-kasvattajakehässä esitettiin ihan varmasti maailmanennätysmäärä kasvattajaryhmiä: 145 rotunsa parasta ryhmää. Meidän kasvattajaryhmä erottautui ryhdikkyydellään ja terhakkailla korvillaan joukosta, ja uskokaa tai älkää, meidät valittiin 10 parhaan kasvattajan joukkoon tästä joukosta. Ihan uskomatonta ja aivan mahtavaa! Tuo hetki oli ikimuistettava ja aivan taatusti meidän kasvattajaryhmässä koiria esittäneille Marialle, Ellille, Riikalle sekä minulle koko viikonlopun kohokohta.

 
Sunnuntai 15.12.2013 Voittaja
Sunnuntaina Venti jatkoi voittokulkuaan ja voitti jo kolmannen kerran putkeen junioriluokan ja sai jo kolmannen tittelinsä! Nyt Ventiä voi kutsua nimellä PMJV-13 JV-13 HeJV-13 Iosono Universo. Venti oli myös jälleen urosten toiseksi paras voittaen mm. edellispäivien urosten voittajat ja Venti sai lisäksi sertin. Mielettömän upeaa menestystä vasta juniori-ikäiseltä koiralta! Tito ja Lila saivat tällä kertaa tyytyä erittäin hyvä -laatuarvosanaan, mutta Sienna on Sienna ja Sienna pärjää, tai on pärjännyt aina tähän asti. Sienna oli siis narttujen toiseksi paras vara-cacibilla. Kasvattajaryhmämme oli jälleen rotunsa paras erinomaisella arvostelulla, mutta tällä kertaa emme kerenneet jäädä ryhmäkilpailuihin. Rotunsa parhaaksi valikoitui mm. Ventin puolisisko Belle (Cainnech Beautiful Bella) ja vastakkaisen sukupuolen parhaaksi sijoittui Colisto’s Vincenzo – tämäkin meidän S-pentujen puoliveli.

Yllä: kasvattajaryhmämme pääsi kymmenen parhaan joukkoon

 

 

Yllä: Venti

Yllä: Sienna

Yllä: Sienna

Yllä: Venti

Yllä: Tito

Yllä: Perinteinen Messarin piknik cirnecoihmisille

Yllä: Vilna

Yllä: Lila

Yllä: Aatos

Yllä: Pohjoismaiden voittajanäyttelyn parhaat ROP Marisla’s Alessandria ja VSP Solovyev Pablo

Ota yhteyttä

Kennel Iosono

Helsinki, Finland

Email : iosonocirneco@gmail.com