Meidän etnankoirat olivat jälleen vuoden voitokkaimmat koirat

pikkukuva-messari18

Viime vuosien vuoden voitokkaimpien cirnecoiden (etnankoirien) listaus on meidän näkökulmasta näyttänyt oikein mukavalta. Vuonna 2018 vuoden voitokkaimmaksi cirnecoksi näyttelyissä kruunattiin superkomea italiantuontimme Simba (FI & SE MVA JV-17 HeJW-17 TLNW-18 V-18 SEV-19 Hadranensis Simba).

Vuoden maastojuoksijaksi juoksi jaetulle ykkössijalle uskomaton multipurpose-harrastuskoira, sijoitusnarttumme Tilda (FI MVA FI KVA-m FI KVA-r SMM-16 V-17 Iosono Hadriana).

simba2puolv

Kuvassa: vuoden cirneco 2018 Hadranensis Simba (Simba)

iosono-hadriana-kolmoisvalio

Kuvassa: Vuoden maastojuoksija 2018 Tilda, Iosono Hadriana (kuva Elina Karlsson)

 

Vuoden 2018 cirneco – näyttelyt

Näyttelyissä otimme itse asiassa vuoden cirnecoiden osalta nelosvoiton, sillä neljä viime vuoden voitokkainta cirnecoa Suomessa olivat meidän koiria. Ykkösenä ylivoimaisesti siis Simba 104 pisteellä, kakkosena ja vuoden voitokkaimpana narttuna Nanda (FI & EE MVA V-16 JV-16 TLNW-18 HeW-18 Iosono Nirvana) 86 pisteellä, kolmosena Venti (C.I.B. & C.I.E. FI & NO & BALT & EE & LV & LT MVA HeJW-13 PMJV-13 JV-13 EEV-15 BALTV-15 EUV-15 V-15 V-17 HeW-18 Iosono Universo) 81 pisteellä ja nelosena Tilda (FI MVA FI KVA-m FI KVA-r SMM-16 V-17 Iosono Hadriana) 64 pisteellä. Nämä tulokset perustuvat rotuyhdistyksemme Suomen Italiaanot ja Cirnecot ry:n vuoden koirakilpailuun.

hadranensis-simba2

Kuvassa yläpuolella: vuoden cirneco Hadranensis Simba (Simba)

 

nanda3v

Kuvassa yläpuolella: vuoden menestynein cirneconarttu ja 2. menestynein cirneco Iosono Nirvana (Nanda)

 

ventivoitokkain

Kuvassa ylhäällä: vuoden 2. menestynein cirnecouros ja 3. menestynein cirneco Iosono Universo (Venti)

 

tilda-marras

Kuvassa yläpuolella: vuoden 2. menestynein cirneconarttu ja 4. menestynein cirneco Iosono Hadriana (Tilda)

 

 

 

Vuoden 2018 maastojuoksija

Voitokkaimmaksi maastojuoksijaksi juoksi jaetulle ykkössijalle sijoituksessa oleva kolmoisvalionarttumme Tilda (Iosono Hadriana). Viidenneksi voitokkain maastojuoksija oli viime vuonna Euroopan maastomestaruuden voittanut Sissi (FI & DK KVA-m EMM-18 Iosono Marisla). Nämäkin tulokset perustuvat Suomen Italiaanot ja Cirnecot ry:n vuoden koirakilpailuun.

tildamuurilla

Kuvassa: vuoden maastojuoksija 2018 Iosono Hadriana

sissiemm

Kuvassa: Vuoden 5. voitokkain maastojuoksija Sissi (Iosono Marisla)

 

 

Vuoden kasvattaja 2018

Kaikkien rotujen tasolla kävimme näyttämässä useammassa näyttelyssä meidän Iosono cirneco -kasvattajaryhmää, joka menestyikin monessa näyttelyssä Best in Show -kilpailussa. Lopulta sijoituimme Suomen Kennelliiton vuoden kasvattajakilpailussa 12. parhaaksi kasvattajaksi kaikista roduista! WOW!

Olemme niin ylpeitä siitä, että saimme tehtyä rodulle kunnon pr:ää Suomessa ja että ensimmäistä kertaa cirnecot noteerattiin näin monesti BIS-kasvattajakisoissa suomalaisissa kaikkien rotujen ja kansainvälisissä näyttelyissä. Miljoonat kiitokset Elli, Maria, Maarit ja Noora teidän presenssistä ja kaikesta.

iosono_tampere2018bis2

voittaja2017-bis2kasv

 

 

Vuoden 2017 näyttelykoira

Aika on rientänyt niin nopeasti, etten ole edes täällä nettisivuilla maininnut vuoden 2017 vuoden menestyneimmistä näyttelykoirista. Otimme tässä kilpailussa kolmoisvoiton, sillä ylivoimaisesti vuoden menestynein cirneco vuonna 2017 oli Nanda (Iosono Nirvana) 90 pisteellä. Toisena ja parhaana uroksena oli italiantuontimme Teppo (Hadranensis Radames) 57 pisteellä ja kolmantena kasvattimme Tilda (Iosono Hadriana) 53 pisteellä. Viidentenä listalla oli vasta alkusyksyllä näyttelyt startannut Simba (Hadranensis Simba) 49 pisteellä ja pisteen päässä 48 pisteellä kuudentena Venti (Iosono Universo). 10. voitokkain cirneco oli Aatos (Iosono Cherubino) 34 pisteellä.

iosono-nirvana-2years

Vuoden voitokkain cirneco 2017 Iosono Nirvana

 

Vuoden 2017 maastojuoksija

Vuoden 2. menestynein maastojuoksija cirnecoissa oli Tilda (Iosono Hadriana) ja 3. menestynein Sissi (Iosono Marisla).

tildarcvsp

Kuvassa: vuoden 2017 toiseksi menestynein maastojuoksija Tilda (Iosono Hadriana)

 

Vuoden cirneco, viimeiset 10 vuotta

Viimeiset 10 vuotta ovat näyttäneet vuoden cirnecolistauksessa ihan kivalta, vaikka mukamas välivuosiakin näyttelytouhuista olemme tässä välissä pitäneet. 10 vuoden sisällä meidän koira tai kasvattimme on vuoden cirnecona 9 kertaa ja vuodesta 2013 lähtien olemme tässä kilpailussa ottaneet aina vähintään kaksoisvoiton.

2018 vuoden cirneco: Hadranensis Simba, om. Inka Luomanmäki
2018 voitokkain narttu: Iosono Nirvana, om. Inka Luomanmäki

2017 vuoden cirneco: Iosono Nirvana, om. Inka Luomanmäki, om. Inka Luomanmäki
2017 voitokkain uros: Hadranensis Radames, om. Inka Luomanmäki & Maria Ketola

2016 vuoden cirneco: Iosono Champagne, om. Inka Luomanmäki
2016 voitokkain uros: Hadranensis Radames, om. Inka Luomanmäki & Maria Ketola

2015 vuoden cirneco: Iosono Universo, om. Elina Karlsson & Toni Miinalainen
2015 voitokkain narttu: Iosono Champagne, om. Inka Luomanmäki

2014 vuoden cirneco: Iosono Cherubino, om. Riikka Virta (& Inka & Erja Luomanmäki)
2014 2. voitokkain cirneco: Iosono Universo, om. Elina Karlsson & Toni Miinalainen

2013 vuoden cirneco: Iosono Champagne, om. Inka Luomanmäki
2013 voitokkain uros: Lucky del Borgo di Pratica, om. Inka Luomanmäki & Marjo Blomberg

2012 vuoden cirneco: Lucky del Borgo di Pratica, om. Inka Luomanmäki & Marjo Blomberg

2011 vuoden cirneco: Lucky del Borgo di Pratica, om. Inka Luomanmäki & Marjo Blomberg
2011 voitokkain narttu: Iosono Deja Vu, om. Inka Luomanmäki & Mira Salonen

2009 vuoden cirneco: Iosono Deja Vu, om. Inka Luomanmäki & Mira Salonen

Ota yhteyttä

Kennel Iosono

Helsinki, Finland

Email : iosonocirneco@gmail.com