Nanda Voittajaksi Messukeskuksessa

pikkukuva-v16b

Suomen suurimmat koiranäyttelyt, Helsinki Winner 2016 ja Voittaja 2016 -näyttelyt järjestettiin perinteisesti joulukuussa Helsingin Messukeskuksessa. Lauantaina Helsinki Winner -näyttelyssä oli 21 cirnecoa Jussi Liimataisen tuomaroitavana ja sunnuntaina Voittaja -näyttelyssä 18 cirnecoa tuomari Tuula Savolaisella.

Nämä kaksi näyttelyä menivät koiriemme osalta upeasti. Koiramme kilpailivat kymmenestä eri tittelistä, joista ne saivat peräti seitsemän! Lauantaina saimme neljä titteliä ja seitsemän paras uros/narttu -sijoitusta kahdeksasta mahdollisesta ja sunnuntaina Nanda-juniori vetäisi jackpotin ja oli rotunsa paras.

sm-kasvattajaluokka2
Yllä: kasvattajaluokkamme: Venti, Sienna, Tilda ja Nanda

Lauantai, Helsinki Winner -näyttely 10.12.2016, cirnecoiden tuomari Jussi Liimatainen:

Lauantain Helsinki Winner 2016 -näyttelyssä pappaosastolla eli veteraaniluokassa kilpaileva Lucky (Lucky del Borgo di Pratica) yllätti ja voitti urokset. Se sai samalla kaksi uutta titteliä, Helsinki Winner 2016 ja Helsinki Veteran Winner 2016 -tittelit. Lucky oli myös rotunsa paras veteraani. Lucky on edelleen upeassa kunnossa oleva ja karismaattisesti esiintyvä näyttelykoira, vaikka se onkin jo arvokkaasti harmaantunut ja ikää tulee kesäkuussa täyteen kymmenen vuotta.

sm-lucky-voittaja
Yllä: voitokas Lucky (Lucky del Borgo di Pratica)

Toiseksi paras uros CACIB:lla oli italiantuontimme Teppo (Hadranensis Radames), joka on pärjännyt todella tasaisesti ja voitokkaasti näyttelyissä. Kolmanneksi paras uros oli ensimmäisessä näyttelyssään kilpaileva Uno (Iosono Naxos), joka voitti junioriluokan, sai ensimmäisen sertifikaattinsa sekä tittelin Helsinki Junior Winner 2016. Neljänneksi paras uros vara-CACIB:lla oli Venti (Iosono Universo). Uroksissa kilpaili myös Tito (Iosono Uno di Noi), joka oli valioluokan kolmas erinomaisella laatuarvostelulla.

unojuniorivoittaja
Yllä: Helsinki Junior Winner Uno (Iosono Naxos)

sm-unomessarissa
Yllä: Helsinki Junior Winner Uno (Iosono Naxos)

Nartuissa toiseksi parhaaksi nartuksi CACIB:lla sijoittui Sienna (Iosono Champagne). Kolmanneksi paras narttu vara-cacibilla oli Lumo (Lex Murphy Let’s Get It On) ja neljänneksi paras narttu vara-cacibilla oli Tilda (Iosono Hadriana). Parhaan nartun ja rotunsa parhaan tittelin Helsinki Winner -näyttelyssä vei ensimmäisessä näyttelyssä ollut Annikki Peltolan kasvattama ja omistama Laila (Vespinja’s Lila), onnittelut Alpuaan!

Nartuissa paras veteraani ja vastakkaisen sukupuolen paras veteraani oli G-pentueemme emä Ninja (Vespinja’s Cara Mia Iosono). Ninja sai nimensä eteen tittelin Helsinki Veteran Winner 2016. Nanda (Iosono Nirvana) oli neljästä juniorinartusta toinen erinomaisella ja SA:lla ja Nedda (Iosono Elassona) oli avoimen luokan kolmas erittäin hyvä -laatuarvostelulla.

Kasvattajaluokkamme oli rotunsa paras kunniapalkinnolla. Kasvattajaluokassamme oli mukana Tito, Venti, Sienna sekä Tilda.

sm-ninjaveteraani
Yllä: Helsinki Veteran Winner 2016 Ninja (Vespinja’s Cara Mia Iosono)

s-nandahelsinkiwinnerissa
Yllä: Nanda (Iosono Nirvana)

sm-laila-luckyropvsp
ROP Vespinja’s Lila ja VSP Lucky

 

Sunnuntai, Voittaja 2016 -näyttely 11.12.2016, tuomari Tuula Savolainen:

Sunnuntaina Voittaja -näyttelyssä yhdeksän kuukauden ja yhden viikon ikäinen Nanda (Iosono Nirvana) vei jackpotin ja oli rotunsa paras! Mutta kerrotaan ensin urosten tulokset.

Teppo oli kestomenestyjänä jälleen toiseksi paras uros vara-CACIB:lla, joka vahvistuu CACIB:ksi. Lucky oli kolmanneksi paras uros sekä rotunsa paras veteraani. Lucky sai myös jo kolmannen tittelinsä tältä viikonlopulta, Veteraani Voittaja 2016 -tittelin. Kolmas meidän jengistä ilmoitettu uros Venti, sai SA:n ja oli epävirallisesti viidenneksi paras uros.

sm-teppomessari
Yllä: Teppo (Hadranensis Radames), molempina päivinä toiseksi paras uros

Nartuissa junioriluokkaan ilmoitettu Nanda voitti kolmen juniorikoiran luokan SA:lla ja siitä tuli Juniori Voittaja 2016. Paras narttu -kilpailussa Nanda yllätti toden teolla ja voitti nartut ja sai kenties vuoden himotuimman tittelin, Voittaja 2016 -tittelin. Rotunsa paras kilpailussa tuomari ojensi kirkkaimman ruusukkeen Nandalle eli Nanda oli vielä kaiken lisäksi rotunsa paras! Tässä kohtaa meinasi viimeistään minun henkeni salpautua, kun tuntui niin uskomattoman hienolta. Tämä oli Nandan ensimmäinen näyttelyviikonloppu ja ikää sillä oli vasta 9 kuukautta ja 1 viikon ikäinen, kun 9 kk on alaikäraja virallisille näyttelyluokille. Aikamoinen näyttelyuran startti Nandalla.

sm-nandavoittaja
Yllä: Voittaja 2016 ja Juniori Voittaja 2016 Nanda (Iosono Nirvana)

nanda-eifocus3
Yllä: Nanda (Iosono Nirvana)

sm-nandainka2
Yllä: Nanda (Iosono Nirvana)

Geris (Marisla’s Divinita) oli hienosti nuorten luokan voittaja SA:lla ja sai siten lipun paras narttu -kilpailuun. Geris oli hienosti paras narttu nelonen. Tilda oli avoimen luokan toinen erinomaisella ja SA:lla. Sienna jäi elämänsä ensimmäistä kertaa ilman SA:ta ja se sijoittui valioluokassa kolmanneksi erinomaisella. Lumo oli valioluokan nelonen erinomaisella.

Kasvattajaryhmämme (koirina Venti, Nanda, Tilda ja Sienna) oli jälleen rotunsa paras kunniapalkinnolla.

sm-geris
Yllä: Geris (Marisla’s Divinita)

sm-siennamessari16
Yllä: Sienna (Iosono Champagne)

voittaja2016vsprop

Lisäksi sunnuntain pentunäyttelyssä esiintyi italiaanokasvattimme Hippo (Iosono Valentino). Hippo esiintyi todella hienosti ja oli kolmesta urospennusta toinen.

sm-hippomessari
Yllä: Hippo (Iosono Valentino)

Summa summarum, oli aivan mahtava viikonloppu; mukavia ihmisiä, hienoja koiria ja upeaa menestystä koirillemme. Voittaja -näyttelyviikonloput ovat muutenkin olleet koirillemme suosiollisia; vuonna 2009 Nandan isoäiti Peppi (Iosono Deja Vu) oli rotunsa paras Voittaja -näyttelyssä, vuonna 2011 Luckymme oli Helsinki Winner näyttelyssä rotunsa paras ja Peppi paras narttu sekä Voittaja 2011-näyttelyssä Peppi oli jälleen rotunsa paras; vuonna 2012 Lucky oli rotunsa paras molemmissa Helsinki Winner ja Voittaja -näyttelyissä ja oli vielä RYP2 Voittajassa, vuonna 2013 Sienna oli paras narttu Helsinki Winner -näyttelyssä, vuonna 2014 en osallistunut ulkomaanmatkan vuoksi lainkaan Messukeskukseen, vuonna 2015 Helsinki Winnerissä Lumo oli rotunsa paras ja Teppo paras uros ja Voittaja 2015 -näyttelyssä Sienna oli rotunsa paras ja RYP2 sekä Venti paras uros.

 

Ota yhteyttä

Kennel Iosono

Helsinki, Finland

Email : iosonocirneco@gmail.com