Uutiset 2010


Tammikuu 2010

Vuoden Cirnecot 2009

Viime vuosi oli upea vuosi näyttelyissä ja juoksukisoissa kasvateillemme. Suomen Italiaanot ja Cirnecot ry:n vuoden cirnecokisassa kasvateillemme tuli kolmoisvoitto: Peppi (Iosono Deja Vu) voitti ylivoimaisesti Vuoden cirneco 2009 -kilpailun pistein 81. Toiseksi tuli Tella (Iosono Quintessenza) (59 p) ja kolmanneksi Siri (Iosono Incredibile) (52 p). Neljänneksi tuli Christine Löfgrenin omistama Hadranensis Pegasus (51 p) ja viidenneksi Iosono Divina (50 p). Iosono Diamante sijoittui 8. sijalle, mutta oli samalla myös viidenneksi voitokkain narttu. Kaikki viisi parhaiten menestynyttä cirneconarttua olivat siis kasvattejamme. Kiitos ja onnea omistajille – Miralle & Antille, Saila-Annikalle & Pasille, Mialle sekä Marjolle!

Juoksijasarjassa voiton vei Pepin sisko Dina (Iosono Divina) voittaen vuoden maastojuoksija-palkinnon ja Elmo (Iosono Qualitativo) voittaen vuoden ratajuoksijapalkinnon. Lämpimät onnittelut ja kiitokset omistajille Marjolle sekä Rebekalle & Villelle!

Helsingin vinttikoirakerhon vuoden 2009 juoksijat

Kasvattimme Elmo (Iosono Qualitativo) voitti HVK:n vuoden ratajuoksijacirneco 2009 -tittelin ja Dina (Iosono Divina) HVK:n vuoden maastojuoksijacirneco 2009 -tittelin. Paljon onnea ja kiitos aktiivisille omistajille!

Ventspilsin koiranäyttely, Latvia 16.1.2010

Loistouutisia Latviasta! Tosca (Iosono Diamante) osallistui Valmieran näyttelyyn ja se oli rotunsa paras sertin kera ja siitä tuli Latvian muotovalio, tuomarina Rita Kadike Skadina. Mutta se ei riittänyt vaan Tosca päätti jättää tassunjälkensä cirnecoiden historiaan, ja se voitti ryhmän (RYP1) ja sijottui vielä näyttelyn toiseksi kauneimmaksi koiraksi (BIS2)! Vain kerran cirneco on näyttelyssä sijoittunut Toscaa paremmin ja se oli 80-luvulla Italiassa, kun cirneco voitti BIS:n. Superkiitokset Jurille & Nadalle kaikesta avusta ja handlauksesta sekä kiitos myös Toscan kolmannelle handlerille Viktorijalle!

Turku KV-näyttely 23.1.2010

Mukava koiranäyttelymenestys sen kun jatkuu. Turussa Lotte Jörgensen tuomaroi seitsemän cirnecoa. Juuri vuoden täyttänyt turunpoika Capo (Iosono Siciliano) oli hienosti paras uros sertin kera ja lopulta vielä rotunsa paras! Rocco (Iosono Ganimede) teki ensiesiintymisensä virallisessa näyttelyssä ja sai EH:n. Nartuissa Wilma (Iosono di Moda) oli paras narttu 4. ja Saga (Iosono Questa Qua) sai EH:n. Kasvattajaluokkamme oli rotunsa paras. Kiitos kaikille mukavasta päivästä ja onnittelut vielä Elinalle Capon hienosta menestyksestä!

Agilitykilpailut 31.1.2010 Hyvinkäällä

Vihdoin koitti se suuri päivä, jolloin teimme Toscan (Iosono Diamante) kanssa debyytin virallisissa agilitykisoissa. Debyytin piti itse asiassa tapahtua jo viikkoa aikaisemmin Purina-hallissa Helsingissä, mutta -20 asteen pakkasen takia peruutin kisa-aamuna meidän startin. Hyvinkäällä sen sijaan oli odottamassa mukava lämmitetty halli. Kilpailussa oli ennätysmäärä osallistujia, sillä startteja päivän aikana nähtiin miltei 700 kappaletta. Meidän luokassa maxi ykkösissä starttasi ensimmäisessä startissa 43 koiraa ja toisessa 44 koiraa. Kaikkien aikojen ensimmäinen starttimme meni paremmin kuin odotin ja harmittavan ohjausvirheeni vuoksi maailman helpoimmassa kohdassa meille tuli yksi kieltäytyminen (5 virhepistettä). Ihanneaika ylittyi 1,06 sekunnilla. Sijoituimme kuitenkin jopa neljänsiksi 43 koirasta! Jos ohjausvirhettä ei olisi tullut, olisimme voittaneet koko luokan nolla-tuloksella (=puhtaalla radalla), sillä kukaan ei saanut nollaa tällä radalla… No, ei parane valittaa, sillä tämäkin oli upea suoritus, josta olen todella ylpeä!

Seuraavassa startissa tuli pientä sähläystä kepeillä, josta saimme taas 5 virhepistettä. Ihanneaika alittui, mutta sijoitus oli tällä kertaa kymmenes 44 koirasta. Oli kyllä tämäkin hieno saavutus! Toscan kanssa on ilo harrastaa agilityä, koska se on aina niin yhteistyökykyinen. Virheet radalla johtuvat miltei aina tästä sähläävästä ohjaajasta. :-)

Videot:

Toscan ja Inkan 1. startti

Toscan ja Inkan 2. startti

Toscan tulokset:

31.1.2010 Hyvinkää maxi 1: virheet: 5, sijoitus: 4/43, aika: 46,27 (ihanneaika 47 s), tuomari Ritva Herrala
31.1.2010 Hyvinkää maxi 1: virheet: 5, sijoitus: 10/44, aika: 57,06 (ihanneaika 56 s), tuomari Leena Rantamäki-Lahtinen

Helmikuu 2010

Terveystutkimustuloksia

Kiitos kasvattiemme omistajille aktiivisuudesta terveystarkastusten suhteen! Sari Jalomäki tutki 13.2. neljä koiraamme tai kasvattiamme: Jemman (Iosono Fiamma) silmät tutkittiin täysin terveiksi ja polvet olivat priimat eli 0/0. Nalan (Necku Iosono Verona) silmistä löytyi lasiaisenrappeuma, jota ei edellisessä silmätarkastuksessa vielä näkynyt. Lisäksi Nalan silmissä oli vielä jotain muuta häikkää (mm. värikalvon ohentumista), mutta eläinlääkäri ei osannut sanoa tarkemmin, että mitä se on. Siispä menemme Nalan kanssa vuoden päästä uudestaan tutkimuksiin. Lisäksi cirnecoissa Elmon (Iosono Qualitativo) ja Wilman(Iosono Di Moda) silmät ja polvet tutkittiin terveiksi. Muutamaa päivää aikaisemmin Tella (Iosono Quintessenza) kävi Tuomas Illukalla tarkistuttamassa silmänsä ja polvensa terveiksi.

Tallinnan KV-näyttely 14.2.2010

Tosca (Iosono Diamante) oli rotunsa paras sertin ja CACIB:n kera Tallinnan KV-näyttelyssä. Toscasta tuli samalla Viron muotovalio. Kiitos loistoseurasta Leenalle, Jennille, Inkalle & Kittelle!

Martinille näyttelymenestystä Moldovassa

Venäjällä asuva Martin (Iosono Galileo Galilei) on pärjännyt hienosti näyttelyissä. Helmikuussa oli Moldovassa kolmen näyttelyn viikonloppu, joista yksi näyttely oli kansainvälinen ja kaksi kansallista. Martin oli joka päivä rotunsa paras juniori sekä rotunsa paras. Kansainvälisessä näyttelyssä tuomarina oli Espen Engh, joka teki Martinista vielä RYP3:sen! Kansallisissa näyttelyissä tuomareina olivat Christian Stefanescu ja Petru Muntean. Martin on nyt Venäjän ja Moldovan Juniorimuotovalio.

Maaliskuu 2010

JAU:n agilitykilpailut Hyvinkäällä 7.3.2010

Inka & Tosca (Iosono Diamante) osallistuivat toisiin agilitykilpailuihinsa hienolla menestyksellä. Ensimmäisellä radalla (hyppyrata) Inka & Tosca tekivät virheettömän radan ja saivat ensimmäisen nollatuloksensa (LUVA)! Aika oli 36,57 s eli 10,43 alle ihanneajan (47 s). Sijoitus oli 8/50. Tuomarina oli Mika Moilanen. Toisella radalla tuli keppien sisäänmenossa virhe, joten siitä tuli viisi virhepistettä ja ihanneaika 48 s ylittyi 0,35 sekunnilla eli tulokseksi tuli 5,35. Sijoitus oli jälleen 8/51. Kakkosrata oli vaikea, sillä vain kaksi koiraa sai nollatuloksen. Tuomarina oli Jarmo Jämsä.

Tulokset 
7.3.2010 Hyvinkää maxi 1: tulos 0, virheet 0, aika 36,57 s (ihanneaika 47 s), sijoitus 8/50, tuomari Mika Moilanen 
7.3.2010 Hyvinkää maxi 1: tulos 5,35, virheet 5, aika 48,35 s (ihanneaika 48 s), sijoitus 8/51, tuomari Jarmo Jämsä

YouTube-video Inkan ja Toscan nollaradasta

Tampereen kansainvälinen näyttely 20.3.2010

Käväisimme Tampereen näyttelyssä, jossa kaikilla meni mainiosti. Viime vuoden voitokkain cirneco Suomessa, Peppi (Iosono Deja Vu), oli rotunsa paras CACIB:lla. VSP sertillä ja CACIB:lla oli kyydillämme tullut Ässä (Hadranensis Pegasus). Lisäksi Inka esitti Kimblewick Jeromen urosten toiseksi parhaaksi ja Jerome sai myös varasertin ja varacacibin. Tämä oli jo lähes 6-vuotiaalle Jeromelle ensimmäinen näyttely. Näyttelyssä debytoi myös viimeisimmästä pentueesta miltei vuoden ikäinen Yoda (Iosono Generoso & Grandioso), joka oli hienosti urosten 3. paras. Tuomarina oli Boris Spoljaric. Paljon onnea kaikille menestyneille!

Luxembourgin KV-näyttely 27.-23.3.2010


Martin (Iosono Galileo Galilei) oli rotunsa paras ja rotunsa paras juniori. Martinista tuli myös Luxembourgin juniorimuotovalio. Tuomarina oli Christine Rossier Sveitsistä.

Huhtikuu 2010

Agilitymenestystä 3.4. ja 5.4. – kaksi nollatulosta Toscalle!

Tosca (Iosono Diamante) ja Inka osallistuivat kahteen agilitykilpailuun Helsingin Purina-hallilla 3.4. ja 5.4. Menestys oli erinomaista, sillä lauantain kilpailussa Tosca ja Inka tekivät hyppyradalta virheettömän radan ja näin he saivat nollatuloksen. Sijoitus oli viides 44 koirasta. Toisesta startista (agilityrata) tuli vitonen esteen ohi ohjaamisesta ja sijoitus oli kymmenes 39 koirasta.

Maanantain kilpailun ensimmäisessä startissa (hyppyrata) tuli Inkan ja Toscan ensimmäinen hylky, joka johtui putken väärään päähän menemisestä, mutta toisessa startissa (agilityrata) tuli virheetön tulos (nollatulos ja LUVA!). Inka ja Tosca pääsivät palkintopallille ja sijoittuivat kolmansiksi 47 koirasta. Olipas hieno viikonloppu!

Nyt takana on neljä kilpailua, joissa on ollut yhteensä kahdeksan starttia. Seitsemän kertaa on tullut tulos (kolme nollaa ja neljä kertaa 1 virhe eli vitonen). Jokaisella seitsemällä kerralla Inka ja Tosca ovat sijoittuneet 10 parhaan joukkoon ja paikalla on aina ollut n. 40-50 koiraa. Ei voi sanoa muuta kuin että olemme erittäin tyytyväisiä!

Agilityn maxi2-luokkaan siirtyminen odottaa vielä, vaikka meillä onkin nyt kolme nollatulosta. Luokkanousuun tarvitaan kolme nollaa, joista ainakin kaksi nollaa agilityradalta ja korkeintaan yksi nolla hyppyradalta. Meillä on kaksi nollaa hyppy- ja yksi nolla agilityradalta.

Vaasa KV 17.4.2010

Ikipirteä veteraani Vespina oli pitkästä aikaa näyttelykehässä ja se oli narttujen paras sekä rotunsa paras veteraani. Vespinan pojanpojanpoika Jokinen (Anharbn Yellow River) oli rotunsa paras. Paljon onnea Annikki!

Jemman pennut syntyivät

Jemman pennut syntyivät 23.4.2010, 2 urosta ja 1 narttu.

Lahti KV 24.4.2010

Tosca (Iosono Diamante) oli narttujen 2. paras vara-cacibilla Lahdessa, tuomarina Outi Piisi-Putta.

Toukokuu 2010

8.5.2010 Pello ryhmänäyttely

Tiara (Iosono Dolce Vita) oli rotunsa paras Pellossa. Tiara sai viimeisen sertinsä Suomen muotovalion arvoon, superonnittelut Terhi! Rotutuomarina oli Harto Stockmari ja ryhmässä Riitta Lahtovaara poimi Tiaran paristakymmenestä koirasta seitsemän parhaan joukkoon. Hienoa!

9.5.2010 Salo ryhmänäyttely

Hienot uutiset sen kun jatkuvat viikonlopulta. Capo (Iosono Siciliano) oli rotunsa paras sertillä ja Saga(Iosono Questa Qua) oli narttujen paras niinikään sertillä. Cirnecot tuomaroi Juha Putkonen. Oikein paljon onnea Elina & Jenni ja rutistukset Capolle & Sagalle!

13.5.2010 Kajaanin maastokisat

Viime vuoden voitokkain maastojuoksijacirneco Dina (Iosono Divina) näytti, että se jyrää vielä tänäkin vuonna. Dina voitti koko kilpailun saaden historian parhaimmat pisteet rodulle (535 pistettä) ja samalla Dinasta tuli Suomen käyttövalio maastosta! Ylituomari sanoi Dinan finaalijuoksun olleen lähes täydellinen ja Dina palkittiin myös päivän parhailla pisteillä ja lisäksi Vinttikoirakokeiden Ylituomariyhdistyksen (VINTYT) kannustuspalkinnolla sykähdyttävästä suorituksesta.

Miljoonasti onnea Marjo!

Tulokset:

1. Iosono Divina 265+270 = 535 SERT KVA-m
2. Kimblewick Judith 242+238=480 SA
3. Vespinja’s Carezza 182+219=401 SA
4. Vespinja’s Eris 95

15.5.2010 Rauma

Kirsti Louhi arvosteli kolme cirnecoa, joista Capo (Iosono Siciliano) oli rotunsa paras. Saga sai erittäin hyvän. Onnittelut Elina & Capo!

16.5.2010 Turenki

Turengin näyttelyssä oli näytillä Wilma (Iosono Di Moda) ja Coco (Vespinja’s Delightful). Tuomari Marianne Holm tykästyi toden teolla molempiin tyttöihin. Wilma oli rotunsa paras ja sai viimeisen sertinsä ja niinpä siitä tuli Suomen muotovalio! Coco oli toiseksi paras narttu varasertillä. Oikein paljon onnea Linda & Jarkko!

16.5.2010 Mynämäki

Saga (Iosono Questa Qua) säihkyi Mynämäellä siihen malliin, että tuomari Margaret Martin antoi Sagalle sinivalkoisen ruusukkeen ja niinpä Sagasta tuli Suomen muotovalio! Capo (Iosono Siciliano) oli jo tutuksi tulleeseen tapaan rotunsa paras sertillä ja Saga siis vastakkaisen sukupuolen paras. Suuret onnittelut Jenni & Saga sekä Elina & Capo!

22.5.2010 Agilitykisat Vantaalla

Tosca (Iosono Diamante) ja Inka osallistuivat agilitykisoihin pitkästä aikaa. Ensimmäiseltä startilta tuli yksi ratavirhe ja yliaikaa, mutta silti Inka & Tosca sijoittuivat palkintopallille asti toiseksi. Toiselta radalta tuli hylky, sillä Tosca juoksikin keinulle putken sijasta.

23.5.2010 Helsingin kansainvälinen näyttely

Peräti kymmenen cirnecoa, joista yksi oli poissa, osallistui Jäähallin KV-näyttelyyn Säde Hohterin tuomaroitavaksi. Tänään kirkkaimpana tähtenä oli oma kultainen Toscani (Iosono Diamante), josta Hohteri teki rotunsa parhaan. Tosca sai myös viimeisen CACIB:nsa kansainvälisen muotovalion arvoon! Rocco(Iosono Ganimede) oli urosten 2. paras varasertillä ja Rocco oli myös rotunsa paras juniori. Ninja (Vespinja’s Cara Mia Iosono) oli narttujen 3. paras ja Coco (Vespinja’s Delightful) sai varasertin. Hieno päivä siis!


Ässä VSP ja Tosca ROP


Rocco ROP-juniori

Derbymaastokilpailut Hyvinkäällä 23.5.2010

Vuosittain järjestetään oma maastojuoksukilpailu niille koirille, jotka täyttävät kyseisen vuoden aikana kolme vuotta. Tänä vuonna kilpailuun osallistui kaksi kolme vuotta täyttävää, joista Dina (Iosono Divina) vei voiton voittaen samalla DVM-10-tittelin (Derbymaastovoittaja 2010) ja Frodo (Colisto’s Armani) tuli toiseksi maastosertillä. Kilpailut jäivät haastavien olosuhteiden vuoksi tynkäkisoiksi ja niinpä voitto ratkaistiin pelkästään alkuerien perusteella. Superonnittelut Marjo-valmentajalle sekä Frodon omistajille Pasille ja Jormalle!

Agilitykilpailut Raumalla 29.5.2010

Tosca (Iosono Diamante) & Inka osallistuivat agilitykilpailuun Raumalla. Ensimmäisessä startissa tuli yksi ratavirhe Inkan ohjauksesta johtuen, mutta koska rata meni muuten todella hyvin, sijoittuivat Tosca & Inka viidenneksi noin kolmestakymmenestä koirakosta. Toisesta startista tuli hylky heti toisen esteen jälkeen, kun Tosca päätti juosta A-esteelle aidan sijasta. Tosca ei ole ennen ilman lupaa juurikaan juossut ns. väärille esteille, joten selvästikään tämä kuukauden ohjaajan menoista johtuva treenitauko ei ole tehnyt hyvää.

Joensuun kansallinen ja kansainvälinen näyttely 29.-30.5.2010

Dina (Iosono Divina) päätti upeasti menneen toukokuun tulemalla Suomen muotovalioksi Joensuun kansallisessa näyttelyssä! Seuraavana päivänä Joensuun kansainvälisessä näyttelyssä Dina oli rotunsa paras ja se sai CACIB:n. Dinasta tuli täten kaksoisvalio.

Kesäkuu 2010

Agilitymenestystä, nousu kakkosluokkaan!

Osallistuimme Toscan (Iosono Diamante) kanssa 12.-13.6. agilitykilpailuihin Riihimäellä ja Espoossa.

RIMA:n kilpailussa Riihimäellä starttasimme vain yhden startin, joka meni hyvin ja saimme nollatuloksen sekä agilitysertifikaatin, minkä johdosta nousimme agilityn kakkosluokkaan! En voinut juosta rataa täysillä kahta päivää aikaisemmin tapahtuneen viisaudenhampaan leikkauksen vuoksi, mutta siitä huolimatta alitimme ihanneajan. Sijoituksemme oli 7. 36 koirasta.

Seuraavana päivänä starttasimme ensimmäistä kertaa kakkosluokassa, tällä kertaa paikkana oli AST:n kenttä Espoossa. Tein heti ohjausvirheen toisella esteellä, minkä vuoksi Tosca juoksi esteen ohi. Loppurata meni virheittä, mutta hitaasti, minkä vuoksi reilusti yliaikaa ja 1 ratavirhe. Sijoituksemme oli 8. 21 koirasta.

Rovaniemen kansainvälinen näyttely 19.-20.6.2010

Cirnecoissa Tiara (Iosono Dolce Vita) sai upean arvostelun tuomari Eivind Mjaerumilta (Norja) ja oli rotunsa paras CACIB:lla. Onnea Terhi! Seuraavana päivänä italianvinttikoirissa Vappu (Iosono Fantasia) sai Rovaniemellä EH:n.

Heinäkuu 2010

Pori KV 3.7.2010

Saga (Iosono Questa Qua) sai ensimmäisen CACIB:nsa Markku Mähösen arvosteltavana. Saga oli paras narttu ja lopulta vastakkaisen sukupuolen paras. Capo (Iosono Siciliano) joutui tyytymään tämänvuotisen voittoputkensa jälkeen erittäin hyvä -laatuarvosanaan.

Forssa 4.7.2010

Harto Stockmari arvosteli neljä cirnecoa, joista Siri (Iosono Incredibile) oli rotunsa paras ja Coco (Vespinja’s Delightful) nappasi toisen sertinsä ollen narttujen 2. paras.

Oulu KVt 10.-11.7.2010

Ensimmäisenä päivänä Tiara (Iosono Dolce Vita) oli paras narttu 2. vara-cacibilla, mutta seuraavana päivänä Tiaran oli tyytyminen EH:n.

SIC Club Show 19.7.2010

Club Showhun ilmoittautui ennätysmäärä koiria cirnecoiden kasvattajatuomari Barbka Novakin arvosteltavaksi (Novak kasvatti vuosina 1992-1997 kennelnimellä Seta del Oro): 36 cirnecoa sekä reilut 70 italianvinttikoiraa.

Minulla oli mukana kaksi koiraa, cirneco Peppi (Iosono Deja Vu) sekä italianvinttikoira Jemma (Iosono Fiamma). Molemmat pärjäsivät upeasti: Peppi voitti valioluokan ja oli yli 20 cirneconartusta toiseksi paras ja Jemma voitti niinikään myös valioluokan ja ylsi yli 40 italianvinttikoiranartusta toiseksi parhaaksi. Kasvattajaluokkamme oli BIS-3.

Paikalla olivat siis nämä koirat meiltä: 
Cirnecot: 
Rocco (Iosono Ganimede) JUN ERI 1 PU4 ja ROP-juniori 
Capo (Iosono Siciliano) NUO EH 2 
Roope (Iosono Romulus) VAL EH 3 
Cara (Iosono Serafina) NUO ERI 2 (ja ylsi 5-6 parhaan nartun joukkoon) 
Noia (Iosono Superiore) NUO EH 4 
Coco (Vespinja’s Delightful) AVO ERI 1 
Peppi (Iosono Deja Vu) VAL ERI 1 PN2 
Siri (Iosono Incredibile) VAL ERI 3 
Ninja (Vespinja’s Cara Mia Iosono) VAL ERI 
Dina (Iosono Divina) VAL ERI 
Wilma (Iosono Di Moda) VAL EH 
Saga (Iosono Questa Qua) VAL EH 
Maiko (Iosono Signorina) LEM ERI 2

Italiaanot: 
Jemma (Iosono Fiamma) VAL ERI 1 PN2

Lisäksi paikalla olivat turisteina 9-vuotiaat veljekset Miki & Edi sekä Tosca ja Nala. Kiitokset kaikille aivan upeasta päivästä. Club Show on aina ehdottomasti kesän kohokohta piknikin ja sosiaalisen kanssakäymisen vuoksi.

-> Club Shown kuvagalleria – cirnecot


Rocco paras juniori


Peppi toiseksi paras cirneconarttu

Maastojuoksukilpailut Tampereella 31.7.2010

Onnea Elinalle & maastokisoissa ensikertaa kisanneelle Capolle, joka hienosti pinkoi voittoon. Tulokset:

1. Capo, Iosono Siciliano 232 + 244 =476 p SERTK
2. Saga, Iosono Questa Qua 177 + 94 = 271 p
3. Siri, Iosono Incredibile 60 p

Elokuu 2010

Baltianmatka sekä näyttely Riikassa 1.8.2010

Otimme Mikin ja Toscan mukaan ja lähdimme lomailemaan Baltiaan. Matkan varrella osallistuimme yhteen koiranäyttelyyn, vinttikoirien erikoisnäyttelyyn “Baltic Sighthound 2010″ Riikassa. Tuomarina oli Jean Louis Grünheid, joka teki Toscasta rotunsa parhaan. Peppi oli myös ilmoitettu, mutta jouduimme jättämään sen koti-Suomeen, koska sillä oli treffit Capon kanssa. Miki oli vain turistina tsemppaamassa Toscaa.


Inka & Tosca Latviassa

Terveystarkastustuloksia

Capo (Iosono Siciliano) terveet silmät ja polvet 0/0 (12.7.2010 Tuomas Illukka) 
Iigor (Iosono dell’Ovo) terveet silmät ja polvet 0/0 (27.7.2010 Berndt Aminoff) 
Peppi (Iosono Deja Vu) terveet silmät ja polvet 0/0 (29.7.2010 Päivi Vanhapelto)

Martinista uusi valio

Hienoja uutisia naapurimaastamme: Martin (Iosono Galileo Galilei) nappasi viimeisen sertinsä Venäjän muotovalion arvoon Moskovan näyttelyssä +41 asteen helteessä 1.8. Iigorin sisko Tori, Colistos Selvaggia dell’Ovo, oli rotunsa paras ja lopulta ryhmän paras.


Martinista Venäjän muotovalio! 

HVK Cup ratajuoksukilpailut 18.8.2010

Tuomarinkartanon vinttikoiraradalla starttasivat Roope (Iosono Romulus) ja Ninja (Vespinja’s Cara Mia Iosono). Roope oli ykkönen ajalla 30,32 s ja Ninja tuli toiseksi ajalla 33,08 s. Onnea Erika & Kenneth!

Dinasta Suomenmestari maastosta

Dina (Iosono Divina) jatkoi menestystarinaansa juossen 501 pistettä Suomen maastomestaruus -kilpailussa. Ylivoimainen voitto siitä liikeni sekä uusi titteli SMM-10 nimen eteen. Paljon onnea Marjo & Dina! Onnea myös Frodolle, Jormalle ja Pasille Frodon neljännestä sertistä!

Tulokset:
1. Iosono Divina 245 + 256 = 501 SA SMM-10
2. Colisto’s Armani 219 + 220 = 439 SERTK
3. Vespinja’s Europa 213 + 220 = 433 SA
4. Anharbn Yellow River 194 + 225 = 419 SA
5. Vespinja’s Eris 122 p
6. Vespinja’s Cardamone 0 p


Dina SMM-10, kuva Jorma Ylinen 

Tervakoski KV-näyttely 28.8.2010

Cara (Iosono Serafina) sai Gunnel Holmilta EH:n. Tuomari olisi muuten laittanut Caran rotunsa parhaaksi, mutta normaalisti kaikille niin avoin ja ystävällinen Cara väisti tuomaria. Voi noita murkkuikäisiä cirnecoita.

Jyväskylän maastojuoksukilpailu 28.8.2010

Tulokset Jyväskylän maastojuoksukisasta:
1. Vespinja’s Cardamone 227+223=450 SERTK
2. Vespinja’s Eris 216+217=433 SA
3. Iosono Divina 206+208=414 SA

Martin näyttelyturneella: Montenegro, Bulgaria, Makedonia ja Moldova

Näyttelyturneella oleva Martin (Iosono Galileo Galilei) osallistui viikon aikana kuuteen näyttelyyn neljässä Euroopan maassa. Tuloksena jokaisessa näyttelyssä rotunsa paras neljän maan muotovalion arvon kera sekä kolme ryhmäsijoitusta.

Montenegrossa pidettiin kaksi näyttelyä 26.8. joissa Martin oli molemmissa rotunsa paras ja toisessa RYP-2. Martinista tuli Montenegron muotovalio.

Bulgariassa Martin osallistui yhteen näyttelyyn, jossa se oli myös rotunsa paras ja siitä tuli Bulgarian valio.

Makedoniassa järjestettiin kahden kansainvälisen näyttelyn viikonloppu ja Martin oli molemmissa näyttelyissä rotunsa paras CACIBeiden kera ja toisessa näyttelyssä Martin oli RYP-3. Martinista tuli niin ikään myös Makedonian valio.

Viikon näyttelyturneen päätti Moldovan näyttely, jossa Martin oli jälleen rotunsa paras ja vielä RYP-3. Ja Martin voi tästä lähtien tituuleerata itseään myös Moldovan valioksi.

Syyskuu 2010

Helsinki kansallinen näyttely 4.9.2010

Vieraileva tähti Tino (Honore’s Destino de Tekoneva), om. Eva Partida, Espanja (Tekoneva italianvinttikoirat), matkusti Espanjasta Suomeen yrittämään viimeistä sertiään valionarvoon. Hienosti kävi, sillä Tino oli Helsingin näyttelyssä urosten 2. paras ja sai sertin, joka sinetöi Tinon valionarvon.

Romania 2 x kansainvälinen näyttely 4.-5.9.2010

Martin (Iosono Galileo Galilei) osallistui kahteen näyttelyyn Romaniassa. Lauantaina tuomarina oli Jose Vidal Portugalista ja Martin oli rotunsa paras CACIB:n ja sertin kera kera. Sunnuntaina Rita Kadike Skadina (Latvia) arvosteli cirnecot ja Martin oli jälleen ROP CACIB:lla ja sertillä ja siitä tuli Romanian valio.

Martinista kuukauden sisällä Multi Champion!

Martin (Iosono Galileo Galilei) on loistanut upeasti näyttelyissä. Martinista tuli elokuun alussa Venäjän valio, minkä jälkeen se lähti Euroopan turneelle. Kuukauden aikana Martin saavutti seitsemän maan valion arvon, joten sitä voi nyt kutsua Multi Championiksi. Multi Champion on epävirallinen titteli, jota varten koira tarvitsee vähintään seitsemän maan muotovalion arvon. Martin on nyt Venäjän, Valkovenäjän, Moldovan, Makedonian, Montenegron, Bulgarian ja Romanian muotovalio sekä Venäjän, Moldovan ja Luxemburgin juniorimuotovalio.

Hurjasti onnea ja kiitokset Martinin omistajille Elenalle sekä Tanyalle!

Kasvattajapalkinto cirnecoiden kasvatuksesta

Suomen Vinttikoiraliitto myönsi meille kasvattajapalkinnon cirnecoiden kasvatuksesta ensimmäisenä cirnecokasvattajana Suomessa. Tämä on erittäin suuri kunnia ja olemme todella kiitollisia arvostuksesta. Kasvattajapalkinto jaetaan joka 5. vuosi.

Tämä vuosi onkin 10-vuotisjuhlavuotemme, sillä ensimmäinen cirnecopentueemme syntyi syyskuussa 2000.

Köyliö 11.9.2010

Neljä narttua osallistui Köyliön näyttelyyn, joista Siri oli ROP eli rotunsa paras. Ensiesiintymisen teki Ava (Agata dell’Ovo), joka oli narttujen 2. paras ekan sertin kanssa. Onnea paljon Mialle, Senjalle ja Sinikalle!

Kalakukkomaastot Nilsiässä 11.9.2010

Dina (Iosono Divina) päätti voitokkaan maastojuoksukautensa voittoon kotikisoissa Nilsiässä ja siitä tuli kennelpiirin mestari. Alkuerästä tuli kaikista roduista toiseksi kovimmat pisteet. Dina osallistui tämän vuoden aikana viiteen maastokilpailuun, joista tuloksena neljä voittoa, FI KVA-m -arvo, DVM-10 (derbymaastovoittaja)-titteli, kennelpiirin mestaruus sekä Suomenmestaruus. Ja kaksi kertaa tuli pingottua yli maagisen 500 pisteenkin. Kerrassaan ilmiömäistä, hurjasti onnea Marjo the coach!

Tulokset:
1. Iosono Divina 262+224=486 SA kennelpiirin mestari 
2. Vespinja’s Europa 231+230=461 SERTK
3. Are But Not’s Eternal Embrace 93 
4. Vespinja’s Eris 77
-. Vespinja’s Caramella disk

Porvoo 12.9.2010

Rocco (Iosono Ganimede) ja Coco (Vespinja’s Delightful) kävivät edustamassa Porvoon näyttelyssä. Belgialainen tuomari Rita Reyniers antoi punakeltaiset ja sinivalkoiset ruusukkeet Roccolle ja Coco sai vastaavasti vihreävalkoiset, sinivalkoiset ja sinipunaiset ruusukkeet. Tämä meinasi sitä, että Roccosta tuli rotunsa paras ja se sai ensimmäisen sertinsä ja Coco oli vastakkaisen sukupuolen paras, sai viimeisen sertin ja – hurraa – siitä tuli Suomen muotovalio! Aivan mahtavasti onnea Roccon Siljalle & Markolle sekä Cocon Lindalle ja Jarkolle!

Iosono 10 v -juhla

Miltei päivälleen on kulunut 10 vuotta siitä, kun FCI hyväksyi kennelnimemme (18.9.2000). Ensimmäinen cirnecopentueemme syntyi vain kaksi päivää kennelnimemme myöntämisen jälkeen, mutta posti kuljetti tiedon kennelnimestämme pentujen syntymäpäivänä. Meillä ei ollut tämän yhden pentueen jälkeen tarkoitus ryhtyä kasvattamaan enempää cirnecoita, mutta jotenkin siinä kuitenkin kävi niin, että rakkaus rotua kohtaan kävi niin suureksi ja oli pakko antaa suuri osa vapaa-ajasta rodun hyväksi.

10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi päätimme järjestää 11.9. juhlan Tuomarinkartanossa, jonne kokoontui yli 30 ihmistä ja koiria taisi olla saman verran. Juhla oli erittäin onnistunut ja kiitämme lämpimästi kaikkia paikalletulleita ja meitä muistaneita ihmisiä!

Kuvagalleria iosonoilua 10 vuotta -juhlasta © Inka

Kuvat © Jorma Ylinen

Hyvinkään ratajuoksukilpailu 19.9.

Hyvinkäällä juostiin 280 m ratakisa, jonka voittajaksi tuli Ninja (Vespinja’s Cara Mia Iosono) ajalla 23,62 s. Toiseksi kiri Roope (Iosono Romulus) vain 0,01 s huonommalla ajalla kuin Ninja (23,63 s) ja kolmanneksi tuli Frodo (Colisto’s Armani) ajalla 24,17 s.

Ensimmäisestä pentueestamme on kulunut 10 vuotta 20.9.2010

Ensimmäinen cirnecopentueemme syntyi 20.9.2000, joten nyt on aika lähettää raikuvat onnittelutoivotukset Venlalle (Iosono Aida di Verdi) Seinäjoelle sekä Ilonalle (Iosono Aina Ilona) Italiaan. Nuorena menehtynyt Leo (Iosono Alter Ego) säilyy ikuisesti muistoissamme.

Cirnecopentuja

Meillä on nyt pentuja, Peppi & Capo saivat syyskuun viimeisenä päivänä viisi pentua: 3 urosta ja 2 narttua. Äiti ja pennut voivat hyvin.

Peppi on virallisemmin FI MVA V-09 Iosono Deja Vu, ja se on viime vuoden voitokkain cirneco Suomessa. Sen isä on ruotsalainen komistus Red Hawk’s Bosso ja emä oma kasvattimme Iosono Mea della Mea, joka on myös pärjännyt erinomaisesti näyttelyissä.

Capo eli Iosono Siciliano on nuori 1,5-vuotias kasvattimme kolmannessa polvessa. Capon emä Iosono Incredibile oli vuoden 2006 voitokkain cirneco Suomessa ja isä Pablo del Gelso Bianco on niittänyt mainetta näyttelypuolella mm. maailmanvoittaja-tittelin kera. Capo on vasta aloittelemassa harrastusuraansa ja tähän mennessä sillä on neljä sertiä näyttelyistä sekä yksi maastojuoksusertti. Capo harrastaa omistajansa Elinan kanssa myös agilityä.

Molemmat vanhemmat ovat luonnollisesti terveystarkastettu silmien ja polvien osalta terveiksi ennen astutusta. Sekä Capolla että Pepillä on supersosiaaliset ja iloiset luonteet ja ne tulevat erinomaisesti kaikkien ihmisten ja koirien kanssa toimeen.

Lokakuu 2010

Ratajuoksukilpailu Helsinki 2.10.2010

Roope (Iosono Romulus) osallistui Helsingissä pidettyyn kauden viimeiseen ratajuoksukilpailuun. Roope juoksi ykkösenä maaliin ajalla 23.77 s (280 m). Onnea Kenneth & Erika!

Nuku hyvin Miki, 27.7.2001 – 4.10.2010

Hyvästi maailman rakkain, ihanin, viisain ja sulosilmäisin Mikimme (Iosono Michelangelo).

Seinäjoki KV 23.-24.10.2010

Nuorekas ja aina niin pirteä 11-vuotias Vespina oli rotunsa paras sekä rotunsa paras veteraani Seinäjoen näyttelyssä. Mikin jälkikasvu oli menestyksekästä myös, sillä poika Bati (Colisto’s Battisto) oli urosten paras ja siitä tuli Suomen muotovalio ja pojantyttö Fanny (Vespinja’s Fiammetta) oli narttujen 2. paras ja se sai sertin. Onnea teille kaikille menestyneille!

Lahti pentunäyttely 24.10.2010

Viimeisimmästä italianvinttikoirapentueestamme oleva ainoa narttupentu Uma (Iosono Olympia) teki ensiesiintymisensä näyttelykehässä Lahden pentunäyttelyssä 24.10. Uma sai KP:n ja se kruunattiin rotunsa parhaaksi pennuksi!

Martin voitokas Euroopassa

Martin (Iosono Galileo Galilei) on ahkerasti kiertänyt näyttelyitä aivan upealla menestyksellä. Viimeisimmät voitot Martinille olivat lokakuun alussa Celjen (Slovenia) Euroopan Voittaja -näyttelyn yhteydessä pidetyn erikoisnäyttelyn rotunsa paras sekä European Club Winner 2010 -titteli sekä  16.-17.10 saavutettu Unkarin muotovalion arvo. Lisäksi Baltian Voittaja -näyttelyssä Riikassa 30.10. Martin oli rotunsa paras ja se pokkasi itselleen sekä Baltian Voittaja 2010 -tittelin sekä Latvian muotovalion arvon. Tuomarina oli Carla Molinari Portugalista. Martin on 18 kuukauden ikäisenä saavuttanut 14 titteliä (9 maan muotovalion arvot, 3 maan juniorimuotovalio arvot sekä European Club Winner 2010 ja Baltian Voittaja 2010 -tittelit).

Lahti KV 30.-31.10.2010

Martinin velipojalle tuli myös menestystä Suomessa. Lahden KV-näyttelyssä Rocco (Iosono Ganimede) oli urosten 2. paras ja se sai sertin sekä vara-CACIB:n. Onnea Rocco, Marko & Silja!

Marraskuu 2010

Agilitykisat Hyvinkäällä 22.11.2010

Osallistuimme Toscan kanssa 5 kuukauden kisabreikin jälkeen meidän oman seuran järjestämiin agilitykisoihin Hyvinkäällä. Pitkä breikki johtui Toscan kesällä alkaneesta juoksusta ja sen jälkeen syntyivätkin Pepin pennut, joten emme viitsiineet kovasti koiratapahtumissa käydä pentujen aikana. Syksyn treenailutkin olivat jääneet aika vähille, joten lähinnä ilmoitin Toscan sen vuoksi kisoihin, koska olin itsekin kisoissa töissä. Saavuimme paikalle jo puolilta päivin ja Toscan startit olivat vasta kuudelta ja seitsemältä illalla. Tosca oli hyvin väsynyt starttien koittaessa eikä se mennyt lainkaan sitä vauhtia, jota se treeneissä menee. Ensimmäiseltä radalta tuloksena oli yksi virhe (vitonen) ja 10 sekuntia yliaikaa. Sijoituksemme oli 13. 35 koirasta. Toiselta startilta tuli hylky, mutta siihen olin minä syyllinen. Onnistuin törmäämään jalallani esteeseen ja sen seurauksena rima putosi alas. Muuten rata meni virheittä, mutta tietenkin saimme tuosta hylkäyksen. Pitkä päivä sekä minulle että Toscalle ja ainakin opin sen, etten enää ilmoita Toscaa sellaisiin kisoihin, jos Tosca joutuu kohtuuttoman kauan odottamaan omaa vuoroaan.


Messukeskuksen pentunäyttely 28.11.2010

Marraskuun viimeisenä viikonloppuna pidettiin Messukeskuksessa pentunäyttely, jonne oli ilmoittautunut kuusi italianvinttikoiraa, mutta valitettavasti Nemo (Iosono Orion) joutui jäämään pois. Iosonoja edustivat kuitenkin pentueen kaksi muuta kakaraa, Uma (Iosono Olympia) sekä velipoikansa Lucas (Iosono Odysseus). Tuomari Harri Lehkonen piti kovasti sisaruksista ja Lucas oli lopulta rotunsa paras pentu ja Uma vastakkaisen sukupuolen paras pentu. Niin sitä pitää! Kiitos Aino & Tomi sekä Laura & Jere mainiosta päivästä Messarissa!


Iosono Odysseus “Lucas” Rop-pentu


Lucas ROP-pentu ja Uma VSP-pentu

Joulukuu 2010

Mikin kuolinsyy

Mikin (Iosono Michelangelo) ruumiinavaustulokset tulivat joulukuun alussa. Mikin kuolinsyyksi paljastui renaalinen amyloidoosi, joka vakava munuaissairaus eikä siihen olisi ollut parannuskeinoa. Amyloidoosissa munuaiskeräsiin kerääntyy runsaasti proteiinipitoista materiaalia, minkä seurauksena munuaisten toiminta häiriintyy. Amyloidoosin tarkkaa syntysyytä ei tunneta, mutta sitä esiintyy joillakin koiraroduilla periytyvänä muotona. Cirnecoilla tätä amyloidoosia ei ole aikaisemmin vielä tietävästi todettu.

Miki oli vielä sairastumispäivänään aivan terve, normaali, iloinen itsensä ja juoksi pellolla vapaana Toscan kanssa. Samana iltana sen kunto romahti aivan yhtäkkiä ja vietimme kaksi seuraavaa päivää eläinlääkärissä tiputuksessa, mutta mikään ei pysynyt Mikin sisällä ja Miki oli todella huonossa kunnossa. Lopulta saimme lähetteen eläinsairaalaan, jossa Miki otettiin heti tehohoitoon. Seuraavana päivänä, maanantaina 4.10, Mikin munuaiset ultrattiin. Lääkäri totesi, että munuaiset olivat vakavasti vaurioituneet ja munuaisarvot vain kohosivat eikä mitään ollut juuri oikein tehtävissä. Meidän oli pakko tehdä lopullinen ratkaisu ja päästää Miki menemään.

Miki sairasteli vuoden 2010 alussa; se joi paljon ja sillä oli virtsankarkailua ja useampi suolistotulehdus. Liikajuomiseen auttoi välittömästi kastrointi (Mikillä epäiltiin eturauhasongelmaa), mutta virtsankarkailu ja suolistotulehdukset jatkuivat. Kolme eri lääkäriä tutki Mikiä päästä varpaisiin, mutta mitään diagnoosia ei löytynyt (paitsi yhden suolistotulehduksen aikana Mikillä todettiin suolistosta otetun patologisen näytteen perusteella kuolioinen suolitulehdus), allergiatkin poissuljettiin. Veriarvot sillä oli alkuvuodesta kunnossa, ja munuaisarvot olivat vapun aikoihin vielä täysin viiterajoissa. Ainoa poikkeus oli Mikin laimea ja proteiinia sisältävä virtsa, muuten kaikki veri- ja virtsa-arvot olivat viiterajoissa. Vapun aikoihin Miki alkoi syödä kortisonia ja se pysyi täysin terveenä kohtalokkaan lokakuun alkuun asti.

Hyvästi rakkain Mikimme, sinua jäi kaipaamaan moni…

Messukeskuksen koiranäyttelyt, HeV-10 ja V-10 12.-13.12.2010

Messukeskuksessa pidettiin tänä vuonna kaksi kansainvälistä näyttelyä, mutta cirnecoedustus jäi totuttua pienemmäksi, todennäköisesti nousseiden ilmoittautumismaksujen vuoksi. Meidän kasvattejammekin oli lauantaina vain kaksi ja sunnuntaina kolme. Hienosti kuitenkin meni.

Lauantaina Helsinki Voittaja -näyttelyssä uroksissa Rocco (Iosono Ganimede) oli paras uros 3. vara-CACIB:n ja vara-SERT:n kera. Mammalomaltaan kehiin palannut Peppi (Iosono Deja Vu) oli hienosti paras narttu 3. ja se sai vara-CACIB:n, joka vahvistetaan CACIB:ksi. Peppi oli vain kolme viikkoa näyttelyä aikaisemmin lopettanut pentujensa imettämisen.

Seuraavana päivänä kehässä esiintyi kolme Iosono-koiraa. Capo (Iosono Siciliano) oli hienosti paras uros 4. ja Rocco nuortenluokassa ERI 2 Capon jälkeen. Peppi voitti valioluokan ja oli narttujen 2. paras, jälleen CACIB saaliinaan.

Kiitos kaikille hienosta viikonlopusta ja erityisesti piknikistä! Oli mukava tavata uusia ja vanhoja kasvoja.


Rocco


Peppi

Ota yhteyttä

Kennel Iosono

Helsinki, Finland

Email : iosonocirneco@gmail.com