Uutiset 2008


Tammikuu 2008

Turun KV-näyttely 26.-27.1.

Osallistuimme molempina päivinä Turun näyttelyyn hienolla menestyksellä. Lauantaina arvosteltiin cirnecot (7 kpl), tuomarina oli italialainen Manola Poggesi Arnetoli. Tuloksemme olivat seuraavat:

Iosono Incredibile ROP, CACIB
Iosono Romulus VSP, CACIB
Vespinja’s Cara Mia Iosono PN2, SERT, VACA
Iosono Questa Qua PN3, VASERT
Iosono Michelangelo PU3, VACA
kennel Iosono ROP-kasvattaja

Inka esitti myös Cocomme veljen Vespinja’s Dariuksen junioriluokassa, ja “Nemo” sijoittui PU-kilpailussa toiseksi saaden sertin. Cocon toinen veli Vespinja’s Deveron oli PU4.

Sunnuntaina oli vuorossa italianvinttikoirat (26 kpl) ja tuomarina oli brittiläinen kasvattajatuomari Annette Oliver. Mukanamme oli kaksi italiaanoa, jotka menestyivät seuraavasti:
Iosono Figlia di Ida ROP-pentu
Necku Iosono Vicenza PN2, VACA

Helmikuu 2008

Riika vinttikoirien erikoisnäyttely 3.2.

Vietimme pidennetyn viikonlopun Baltiassa Martin sekä koirien Sirin ja Mikin kanssa. Kävimme Tallinnan lisäksi Pärnussa sekä yövyimme kaksi yötä Riikassa. Samalla reissulla kävimme katsomassa Mikin ja Mayan kauniita 7-viikon ikäisiä pentuja kennel Bresarsissa. Olimme mukana valitsemassa kahta pentua, jotka tulevat muutaman viikon päästä Suomeen.

Sunnuntaina osallistuimme vinttikoirien erikoisnäyttelyyn Sirin ja Mikin kanssa. Tuomarina oli kreikkalainen George Kostopoulos, joka teki Siristä rotunsa parhaan sertin kera ja Mikistä VSP:n sertillä. Molemmista tuli Latvian muotovalioita eli nyt Siriä ja Mikiä voidaan tituuleerata tittelein: FIN & LV MVA PMJV-05 Iosono Incredibile ja KANS & FIN & S & N & PL & LV MVA FIN KVA-m SMM-03 CVM-04 MittelosteuropaSG-04 ABDSG-06 Iosono Michelangelo.

Vincent ja Timi Suomeen!

Kaksi Mikin (Iosono Michelangelo) pentua muutti Latviasta Suomeen helmikuussa. Vincent eli Corrado Soprano Dei Bresar’s muutti Poriin ja Timistä (Canto Di Natale Dei Bresar’s) tuli tampereenpoika. Oikein paljon onnea molemmille pennuille omistajineen!

Maaliskuu 2008

Kaarina ryhmänäyttely 2.3.

Italianvinttikoirakasvattimme Vappu (Iosono Fantasia) osallistui ensimmäiseen näyttelyynsä pentuluokkaan Kaarinan näyttelyssä. Pentuja oli ennätykselliset kuusi kappaletta kroatialaisen Darko Petreskin arvosteltavana. Vappu sijoittui narttupennuissa kolmanneksi kunniapalkinnon kera. Vapun arvostelu kuului näin: Nice head. Beautiful, alert expression. Very nice set ears. Nice long neck. Very good in front and behind. Very nice sloping topline. 

Tampere KV 15.-16.3.

Näyttelyn ensimmäisenä päivänä lauantaina arvosteltiin cirnecot italialaisen Orietta Zillin toimesta. Meidän Ninja (Vespinja’s Cara Mia Iosono) oli hienosti narttujen 2. paras ja sai kolmannen sertinsä sekä vara-cacibin. Ninja on selvästi rodun alkuperämaan tuomareiden mieleen, sillä sen kaikki kolme sertiä on saatu italialaisilta tuomareilta. Tella (Iosono Quintessenza) sai erittäin hyvä -arvosanan junioriluokassa. Mikin tytär Bianca eli Vespinja’s Biancavilla oli rotunsa paras. Seuraavana päivänä sunnuntaina arvosteltiin 25 italianvinttikoiraa. Olimme ilmoittaneet kaksi italianvinttikoiraamme. Aino (Iosono Figlia di Ida) sai junioriluokassa EH:n, ja äitinsä Ida (Necku Iosono Vicenza) ERI 2 valioluokassa, mutta ei kuitenkaan enää sijoittunut paras narttu -kilpailussa.Kokemäki ryhmänäyttely 30.3.

Kolmen cirnecon voimin mittelöitiin Kokemäellä Paula Rekirannan tuomaroitavana. Tella (Iosono Quintessenza) oli paras narttu 2. ja sai varasertin. Oikein paljon onnea Saila-Annikalle ja Pasille sekä tietysti itse prinsessalle eli Tellalle!

Huhtikuu 2008

Kiuruveden ryhmänäyttely 19.4.

Dina (Iosono Divina) oli ensimmäisessä näyttelyssään ROP-pentu, tuomarina Harto Stockmari. Onnea! Ja onnittelut myös Ninjan siskolle Mellalle (Vespinja’s Caramella), joka oli ROP.

Jyväskylä KV-näyttely 20.4.

Dina (Iosono Divina) oli jälleen ROP-pentu Kari Järvisen tuomaroimana. Jälleen paljon onnea ja kiitos Marjo! Onnittelut myös meidän Ninjan kauniille Sissi-siskolle (Vespinja’s Carezza) Jyväskylän ROP:sta!

Toukokuu 2008

Viitasaaren näyttely 4.5.

Tiara (Iosono Dolce Vita) osallistui ensimmäiseen näyttelyynsä. Tuomarina oli Tuula Savolainen, joka antoi Tiaralle ROP-pennun ruusukkeen.

Suomi-Cup maastokilpailut 10.5.

Kolme viime vuoden Suomi Cupin TOP-5-listalle sijoittunutta cirnecoa starttasi tässä kutsukilpailussa. Alkuerä sujui lupaavasti Siriltä (Iosono Incredibile) ja Roopelta (Iosono Romulus). Siri oli alkuerien jälkeen ensimmäinen ja Roope toinen. Finaalissa oli molemmilla koirilla epäonnea, ja molemmat hukkasivat vieheen melkein heti lähdön jälkeen. CVM-08 titteli jäi siis jakamatta.

Tulokset:
1. Iosono Incredibile 221 + 0 = 221 p
2. Iosono Romulus 203 + 0 = 203 p
3. Are But Not’s Eternal Embrace 76 p

Rauman näyttely 11.5.

Cirnecoita kilpaili Rauman näyttelyssä neljä kappaletta, ja tuomarina oli romanialainen Cristian Stefanescu. Siri (Iosono Incredibile) voitti nartut ollen VSP ja pikkusisko Tella (Iosono Quintessenza) oli PN3 varasertillä.

Porin ryhmänäyttely 18.5.

Kolme cirnecoa oli kokoontunut kylmään 5 asteiseen Porin ryhmänäyttelyyn. Tuomarina oli Janiki Steinbock Israelista. Siskokset Tella (Iosono Quintessenza) ja Saga (Iosono Questa Qua) kilpailivat junioriluokassa, joista Ttella vei narttujen voiton ja sai ensimmäisen sertinsä! Hurjasti onnea Saila-Annikalle, Pasille ja tietysti loistavalle Tella-tähdelle! Saga oli tuomarin mielestä vielä täysin kesken kehityksen rungoltaan, ja siitä rapsahti keltainen nauha. Onnea myös Nooralle & Milolle, jo toinen ROP viikon sisään!

Joensuun kansainvälinen näyttely 18.5.

Romanialainen Christian Vantu arvosteli hyytävän kylmässä säässä kolme cirnecoa, joista meidän Dina (Iosono Divina) oli ROP-pentu. Onnea myös Dinan “isosiskolle” Islalle ROP:sta ja Ninjan siskolle Mellalle sertistä!

Oulainen 24.5.

Tiara (Iosono Dolce Vita) osallistui viimeistä kertaa pentuluokkaan ollen ROP-pentu! D-kakarat nimittäin täyttivät 25.5. 9 kk ja pääsevät osallistumaan virallisiin luokkiin. Paljon onnea Terhi & Tuomo! Onnea myös Annikille aikuisten koirien menestyksestä ja Mikin tyttären Biancan ROP:sta!

Helsinki KV 24.5.

Ninja (Vespinja’s Cara Mia Iosono) osallistui Helsingin KV-näyttelyyn Jäähallissa ja oli ROP sertillä ja CACIB:lla. Onnea ja kiitos Skurnikeille!

Panelia ryhmänäyttely 25.5.

Siri (Iosono Incredibile) oli ROP Panelian näyttelyssä Esko Nummijärven tuomaroitavana. Onnittelut Sirille ja omistajalle Mialle!

Tallinna KV ESTV-08, Viro 31.5.

Pitkän kahdeksan vuoden tauon jälkeen piipahdimme Viron puolella näyttelyssä. Mukana meillä oli Tosca (Iosono Diamante) ja Milo (Ay Amor of Bresar’s). Reissumme oli erittäin onnistunut, sillä viiden cirnecon joukosta tuomari Natalie Nekrosiene teki Milosta rotunsa parhaan. Milosta tuli samalla EST MVA & ESTV-08. Hurjasti onnea Nooralle! Tosca sen sijaan 9 kk:n ja 6 vrk:n iässä voitti juniorinartut ja sai ensimmäisen tittelinsä ESTJV-08. Lisäksi Tosca oli ROP-juniori ja sai juniori-sertin. Paras narttu -kilpailussa Tosca sijoittui toiseksi.

Toscan arvostelu: “9 months, good proportions, elegant bitch, nice head and expression, long neck, correct topline, enough developed chest for age, good angulations in front. Very good side movement.”

Kesäkuu 2008

Pieksämäki 7.6.

Pieksämäelle osallistui kaksi koiraamme, Dina (Iosono Divina) ja Tosca (Iosono Diamante). Dina oli ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään hienosti PN3 ja Tosca sai EH:n vielä löysän etuosansa vuoksi. Tuomarina oli Markku Mähönen. Onnea päivän voittajille niin cirneco- kuin italiaanopuolella!

Tuuri 8.6.

Tuuriin oli ilmoittautunut peräti kahdeksan cirnecoa. Meiltä koiria oli ilmoitettu näyttelyyn neljä, ja kaikki saivat mukavat arvostelut tuomari Harto Stockmarilta. Parhaiten pärjäsi Tosca (Iosono Diamante), joka vei narttujen voiton ja sai sertin sekä oli lopulta VSP. Tella (Iosono Quintessenza) oli hienosti narttujen toinen varasertin kera. Miki (Iosono Michelangelo) sijoittui neljästä uroksesta kolmanneksi ja tällä kertaa Dina (Iosono Divina) sai EH:n. Lisäksi kasvattajaluokkamme oli rotunsa paras.

Forssa KV 15.6.

Osallistuimme Forssan sateiseen näyttelyyn Toscan (Iosono Diamante) kanssa. Tuomarina oli Riitta Lahtovaara. Tosca sai sääolosuhteisiin nähden hyvän arvostelun, mutta tuomari antoi Toscalle EH:n puutteellisen otsapenkereen vuoksi. Tuomari nimittäin painotti, että cirnecolla tulee olla erittäin voimakas otsapenger… No, tällaista tällä kertaa.

Rovaniemi KV 22.6.

Rovaniemen näyttely pidettiin perinteisesti juhannuksena, mutta valitettavasti sää ei suosinut lainkaan osallistujia, sillä satoi kaatamalla. Vappu (Iosono Fantasia) osallistui ensimmäistä kertaa viralliseen näyttelyyn. Ja hienosti menikin, sillä Vappu voitti ensin junioriluokan ja sen jälkeen sijoittui paras narttu -kilpailussa kolmanneksi kahden valionartun jälkeen. Vappu sai näin ollen ensimmäisen sertinsä! Italiaanojen tuomari oli Marina Ostrosvskaya Venäjältä. Kyseisellä tuomarilla on muuten kaksi cirnecoa. Vielä kerran hurjasti onnea Lauralle ja Heikille sekä myös Elisalle ja Jyrille Kintun (Dark Legend’s Shangri La) rodun voitosta! Cirnecoissa ei Tuula Savolainen jakanut kenellekään ERI:ä, Tiara (Iosono Dolce Vita) sai tyytyä hyvä-laatuarvosanaan. Tuomarin kommenttina Tiaralle oli, että “menkää kotiin kehittymään ja odottamaan auringon paistetta”.

Mustialan KV-maastot 27.6.

Mustialassa kisasi kuusi cirnecoa, joista kolme ensikertalaista: Elmo (Iosono Qualitativo), Ninja (Vespinja’s Cara Mia Iosono) ja Tella (Iosono Quintessenza). Elmo ja Ninja yllättivät ja juoksivat kaksoisvoittoon! Tellalla lupaavasti alkanut lähtö keskeytyi kuonokopan häiritessä. Roopella (Iosono Romulus) kisa meni oikomiseksi, mutta se sijoittui kuitenkin kolmanneksi. Paljon onnea Carenan perheelle Elmon menestyksestä sekä Skurnikeille Ninjan ja Roopen sijoituksista!

Tulokset:
1. Iosono Qualitativo 245 + 228 = 473 p SERTK
2. Vespinja’s Cara Mia Iosono 221 + 229 = 450 p SA
3. Iosono Romulus 195 + 190 = 385 p
4. Vespinja’s Dixie 74 p
5. Iosono Quintessenza 60 p
6. Are But Not’s Eternal Embrace 18 p

Suomen Vinttikoiraliiton erikoisnäyttely, Mustiala 28.6.

Tuomarimuutoksen jälkeen paikalle saapui yhdeksästä cirnecosta vain kolme. Korkeimmalle näistä sijoittui Siri (Iosono Incredibile), joka oli ROP ja lopulta vielä RYP-3! Narttujen toiseksi parhaaksi sijoittui Dina (Iosono Divina), joka sai myös ensimmäisen sertinsä. Cirnecot tuomaroi tarkka Espen Engh Norjasta. Paljon onnea ja kiitokset ihanille kasvatinomistajillemme, Mialle ja Marjolle!

Järvenpää 29.6.

Wilma (Iosono Di Moda) lensi isosiskonsa Cocon kanssa Suomeen reiluksi kuukaudeksi lomailemaan helteisestä Texasista. Wilma osallistui ensimmäiseen näyttelyynsä Järvenpäässä, ja sai EH:n tuomari Maija Mäkiseltä. Wilmaa häiritsi kovasti kehässä olleet suuret lätäköt, eikä se sen vuoksi oikein suostunut liikkumaan. Tuomari kehui kuitenkin kovasti Wilmaa, ja sanoi, että jos kunniapalkintoja vielä jaettaisiin junioriluokassa, olisi Wilma saanut sellaisen.

Wilman arvostelu: “10kk feminiininen juniori, jolla hyvät rungon mittasuhteet ja kaunis ylälinja. Hyvä pää. Hyvät korvat, silmät ja purenta. Alaleuka voi hieman vahvistua. Kaunis kaula. Ikäisekseen hyvä runko. Hyvät kulmaukset takaosa. Hyvä lantio ja häntä. Hyvä luusto ja käpälat. Liikkuu hyvin takaa, turhan nouseva etuaskel. Oikea laatuinen karvapeite. Mukava, iloinen luonne, mutta kärsii kehän lätäköistä. Tarvitsee aikaa. Lupaava!”

Pärnu kansainvälinen näyttely 28.6. ja Tallinna erikoisnäyttely 28.6, Viro

Minä ja Elisa lähdimme viikonloppureissulle Viroon mukanamme koirat Miki (Iosono Michelangelo), Tosca (Iosono Diamante), Coco (Vespinja’s Delightful) ja Kinttu-italiaano (Dark Legend’s Shangri La).

Lauantaina osallistuimme Pärnun KV-näyttelyyn parhaimmalla mahdollisella menestyksellä: Miki rotunsa paras CACIB:lla ja SERT:llä ja siitä tuli Viron muotovalio (EST MVA). Tosca oli narttujen paras ja VSP juniorisertillä. Lisäksi Tosca oli ROP-juniori. Coco oli PN2 sertillä ja CACIB:lla. Cirnecoiden tuomarina oli Lilian Hanniste. Kinttu kruunasi vielä päivän ollen PN2 sertin ja CACIB:n kera ja valmistuen EST MVA:ksi! BIS-parikilpailussa Tosca ja Miki yllättivät totaalisesti omistajansa, joka ei ollut ikinä harjoitellutkaan pariluokkaa varten Mikin ja Toscan kanssa. Kirsi Laamanen sijoitti parivaljakon BIS4-pariksi! Joskus siis harjoittelemattomuuskin voi tuottaa tulosta.

Seuraavana päivänä oli Tallinnan erikoisnäyttely, jonne meidän porukasta meni kehään vain Tosca. Tuomari Gunnar Nyman piti Toscasta eniten ja sijoitti sen rotunsa parhaaksi kolmesta cirnecosta! Samalla Tosca sai kolmannen eli viimeisen Viron juniorisertin ja valmistui Viron juniorimuotovalioksi (EST JMVA).

Heinäkuu 2008

Maailmanvoittajanäyttely Tukholma 3.-7.7.2008

Tämä viikonloppu ylitti kaikki odotuksemme ja saimme sellaista menestystä, jollaisesta emme ikinä olisi edes osanneet uneksia! Viikonlopun ehdoton kuningatar oli Ida (Necku Iosono Vicenza), joka voitti CACIB:n ja siitä tuli Maailman Voittaja 2008. Eipä olekaan tätä titteliä tullut aikaisemmin Suomessa kasvatetulle italianvinttikoiralle! Tuomarina oli kasvattajatuomari rodun kotimaasta, Gilberto Grandi (della Caveja -italiaanot). Idan tytär Aino (Iosono Figlia di Ida) pääsi junioriluokassa 6 parhaan joukkoon 12 koirasta.

Seuraavana päivänä oli 33 cirnecoa ilmoittautunut italialaisen Paolo Dondinan arvioitavaksi. Parhaiten meidän koirista menestyivät Vespina, joka aploodien säestämänä sai Veteraani Maailmanvoittaja 2008 -tittelin. Vespinan tytär Vespinja’s Cara Mia Iosono ylsi varamaailmanvoittajaksi, sillä Ninja sai vara-CACIB:n. Niin läheltä piti! Muiden koiriemme tulokset: Miki(Iosono Michelangelo) VAL ERI 2, Dina (Iosono Divina) JUN ERI 2, Tosca (Iosono Diamante) JUN ERI 3, Siri (Iosono Incredibile) AVO ERI 4, Roope (Iosono Romulus) AVO EH 2, Tella (Iosono Quintessenza) NUO EH ja Coco (Vespinja’s Delightful) AVO EH.

Kiitos ihanille kasvatinomistajillemme ja ystävillemme hyvästä seurasta ja extrakiitokset Platonin omistajille Magdalle & Stefanille majoituksesta!

Oulu KV 12.7. ja KR 13.7.

Tiara (Iosono Dolce Vita) otti osaa Oulun kahteen näyttelyyn saman viikonlopun aikana. Ensimmäisenä päivänä tuomarina oli Kari Salminen, jolta Tiara sai EH:n. Seuraavana päivänä Stelios Makartitis Kreikasta palkitsi Tiaran ERI:llä ja lopulta Tiara sai varasertin sijoittuen narttujen kolmanneksi. Hienoa Terhi & co!

Karjaa 13.7.

Wilma (Iosono Di Moda) ja Coco (Vespinja’s Delightful) osallistuivat Karjaan näyttelyyn Tanya Ahlman-Stockmarin tuomaroitaviksi. Wilma oli rotunsa paras sertifikaatilla ja Coco narttujen 2. paras varasertillä. Kiitos Lindalle seurasta!

Helsinki vinttikoirien erikoisnäyttely 19.7.

Olimme HVK:n erikoisnäyttelyssä Ainon (Iosono Figlia di Ida) kanssa. Slovakialainen Ludmila Fintorova piti kovasti Ainosta ja hän sijoitti harmaan kaunottaremme narttujen kolmanneksi parhaaksi. Aino sai myös ensimmäisen sertinsä! Näyttelyyn oli ilmoitettu 22 italiaanoa.

Ylivieskan KV-näyttely 19.7.

Ranskantuonti-italianvinttikoiramme Rommi (Nubiad’ Cracklin Carlino) osallistui ensimmäiseen näyttelyynsä tuloksena hienosti PU2, SERT ja VACA! Kiitos Elisa!

Helsinki SIC Club Show, cirnecoiden ja italianvinttikoirien erikoisnäyttely 20.7.2008

Suomen Italiaanot ja Cirnecot ry:n erikoisnäyttelyyn eli SIC Club Showhun osallistui ennätysmäärä koiria: 29 cirnecoa ja 35 italiaanoa. Tuomarina oli Jean Louis Grünheid, joka kasvattaa Ranskassa italianvinttikoiria kennelnimellä du Manoir des Ombreuses. Tuomarilla oli lisäksi cirnecotaustaa, sillä hän kasvoi isoäitinsä cirnecoiden keskellä.
Tulokset yllättivät meidät täysin:

BIS1 Ida (Necku Iosono Vicenza) VAL ERI 1 PN1 ROP
BIS2 Tosca (Iosono Diamante) JUN ERI 1 PN1 ROP
BIS-kasvattaja kennel Iosono
BIS-jälkeläisryhmä Mea (Iosono Mea della Mea)
BIS-lemmikki Laku (Iosono Ferrari di Ferro) lemmikkiluokan 1. sijoitus
BIS2-lemmikki Duca (Iosono Due Orecchi) lemmikkiluokan 1. sijoitus

Muut koiramme menestyivät myös hienosti:

Miki (Iosono Michelangelo) VAL ERI 1 PU1 VSP
Roope (Iosono Romulus) VAL ERI 2 PU3
Elmo (Iosono Qualitativo) lemmikkiluokassa 2. sijoitus
Coco (Vespinja’s Delightful) AVO ERI 1 PN3
Ninja (Vespinja’s Cara Mia Iosono) AVO ERI 2 PN4
Peppi (Iosono Deja Vu) JUN ERI 2
Wilma (Iosono Di Moda) JUN ERI 4
Siri (Iosono Incredibile) VAL ERI 2
Mea (Iosono Mea della Mea) VAL ERI 3
Venla (Iosono Aida di Verdi) VAL ERI 4
Aino (Iosono Figlia di Ida) JUN ERI 2

Turku ratakilpailut 23.7.

Turun ratakisoissa kilpaili ennätykselliset neljä cirnecoa. Elmo (Iosono Qualitativo) voitti ensikilpansa käyttövalioajalla 22.76 s / 280 m. Elmon aika oli uudella ajanottotekniikalla Suomessa kaikkein nopein cirnecon juoksema aika, upeaa! Paljon onnea Rebekka & Ville! Roope (Iosono Romulus) tuli kolmanneksi ajalla 23.91 s.

Raision näyttely 27.7.

Raisiossa tuomarina oli tuomarimuutoksen jälkeen Stefan Sinko Sloveniasta. Viidestä nartusta Wilma(Iosono Di Moda) pokkasi PN2-sijoituksen ja toisen sertinsä. Nyt onkin hyvä lähteä takaisin USA:han ja tulla sitten Suomeen reilun vuoden päästä yrittämään sitä vikaa kolmatta sertiä. :) Coco (Vespinja’s Delightful) voitti avoimen luokan ja sai erinomaisen. ROP meni Mikin tyttärelle Biancalle (Vespinja’s Biancavilla) ja VSP Cocon veljelle Onnille (Vespinja’s Dorian).

Elokuu 2008

Kuopion KV-näyttelyt 1.-3.8.

Kuopioon osallistuivat sisarukset Dina (Iosono Divina) ja Tiara (Iosono Dolce Vita). Perjantaina tuomarina oli Zlatko Kraljic, joka sijoitti Dinan PN4 varasertillä. Tiara sai EH:n. Lauantain tuomari Jukka Kuusisto palkitsi Dinan sertillä ja PN3-sijoituksella, Tiara sai H:n. Sunnuntaina Saija Juutilainen antoi Dinalle varasertin ja Dina sijoittui taas jälleen narttujen kolmanneksi. Tiara sai taas H:n. Oikein paljon onnea Dinalle, joka pärjäsi hienosti monen cirnecon joukossa!

Tampere maastokisa 2.8.

Kolme cirnecoa starttasi maastokisoissa. Ninja (Vespinja’s Cara Mia Iosono) pokkasi ykkössijoituksen cirnecoissa, mutta valitettavasti pisteet finaalissa eivät riittäneet sertiin.
Tulokset:
1. Vespinja’s Cara Mia Iosono 222+137=359 p
– Vespinja’s Cardamone 0 p
– Vespinja’s Dixie 0 p

Saarijärvi 10.8.

Tella (Iosono Quintessenza) oli ROP sertin kera Saarijärven näyttelyssä, tuomarina Harto Stockmari.

SM-ratakilpailut Tuomarinkartano, Helsinki 17.8.

SM-ratakilpailut piti alunperin järjestää lauantaina 16.8, mutta sateisen sään vuoksi ne jouduttiin siirtämään seuraavalle päivälle. Lauantaina oli kuitenkin rotuesittely, jossa Miki ja Tosca edustivat cirnecoita sekä Nala ja Jemma Piika-italiaanon kera italianvinttikoiria. Kisan siirtymisen vuoksi Roope (Iosono Romulus) ei voinut osallistua perhesyiden vuoksi kilpailuun, joten SM-kilpailussa kilpailivat Elmo (Iosono Qualitativo) sekä Roopen puoliveli Nasu (Vespinja’s Apollo). Alkuerissä (350 m) Elmo juoksi hienosti ja juoksi cirnecoiden historian nopeimman ajan ja rataennätyksen, 27,63 sekuntia voittaen lähtönsä. Finaaleissa Elmo pisti plörinäksi ja häiritsi Nasua, ja siitä tuli sitten harmittavasti diski. Onnea Nasulle taustajoukkoineen voitosta ja toki onnittelut myös Carenan perheelle Elmon rataennätyksestä ja toisesta ratasertistä!!

Valkeakosken näyttely 23.8.

Valkeakosken näyttelyyn osallistui 18 italiaanoa, 4 urosta ja 14 narttua, tuomarina slovakialainen Gabriela Ridarcikova. Ida (Necku Iosono Vicenza) oli hienosti narttujen toiseksi paras. Junioriluokassa tuomari jakeli seitsemästä nartusta kuudelle EH:t, joista EH:n saaneista Vappu (Iosono Fantasia) oli paras eli sijoittui junioriluokassa toiseksi! Hienoa! Jemma (Iosono Fiamma) oli ensimmäisessä näyttelyssään ja ensimmäistä kertaa näyttelyremmissä kolmeen kuukauteen, mutta yllätti esittäjänsä totaalisesti esiintymällä ammattitaitoisesti ja hienosti! :) Tuomaria ei Jemman ryhdikäs esiintyminen vakuuttanut, ja Jemma sai EH:n. Cirnecokehässä murkkuikään tullut Tosca (Iosono Diamante) pisti ekaa kertaa täysin plörinäksi eikä suostunut seisomaan tai liikkumaan vaan teki ihan omia temppujaan kehässä. Tuomari Arne Fossia nauratti kovasti Toscan temput, ja Tosca saikin täysin ansaitusti EH:n kommentilla, että tarvitsee vielä aikaa. On nää murkkuikäiset kyllä kivoja, saa nähdä, mitä käy meidän lupaavasti alkaneelle agilityharkoille, kun neidille on tullut murkkuiän myötä vähän omaa tahtoa. ;) Tella (Iosono Quintessenza) sai myös EH:n.

Hämeenlinnan kansainvälinen näyttely 24.8.

Hämeenlinnassa cirnecot arvosteli italialainen Sonia Bellan Falletti. Hän ihastui Roopen (Iosono Romulus) avoimeen luonteeseen ja sopusuhtaiseen rakenteeseen ja teki Roopesta rotunsa parhaan. Roope sai myös neljännen cacibinsa. Ninja (Vespinja’s Cara Mia Iosono) oli PN2 varasertillä ja varacacibilla.

Syyskuu 2008

Turku ratakisa 7.9.

Turku cupissa kilpaili kolme cirnecoa. Alkuerässä Roope juoksi toiseksi, mutta Ninja valitettavasti häiritsi alkuerän voittajaa Nasua ja sai siitä hyvästä diskin. Finaalissa Roope ja Nasu juoksivat tasaisesti Roopen hävitessä vain 0,02 sekuntia Nasulle, joka on tällä kaudella ollut kiistaton tähti ratajuoksussa. Onnea molempien koirien perheille!

Tulokset:
1. Vespinja’s Apollo (Nasu) alkuerä 23,66 s, finaali 23,64 s
2. Iosono Romulus (Roope) alkuerä 24,12 s, finaali 23,66 s
3. Vespinja’s Cara Mia Iosono (Ninja) alkuerä disk

Helsingin näyttely 6.-7.9.

Olipa yllätysten viikonloppu, sillä juniorikoiramme veivät voitot. Lauantaina Gyorgy Tesics Unkarista arvosteli cirnecot seuraavaan järjestykseen: ROP, SERT ja ROP-juniori Tosca (Iosono Diamante), PN2 Siri(Iosono Incredibile) ja PN3 ja VASERT Ninja (Vespinja’s Cara Mia Iosono).

Sunnuntaina kehään Paul Stantonin tuomaroitavaksi oli ilmoittautunut 12 italiaanoa. Jemma (Iosono Fiamma) esiintyi toista kertaa elämässään kehässä ja tuomari teki Jemmasta parhaan nartun ja lopulta vastakkaisen sukupuolen parhaan ihastuen Jemman liikkeisiin ja tyyliin. Jemma sai ensimmäisen sertinsä. Nyt kaikilla F-pentueen tytöillä on jo yhdet sertit, vaikka kukin niistä on vasta kaksi kertaa esiintynyt suomalaisissa virallisissa näyttelykehissä!

Porvoon näyttely 13.9.

Ninja (Vespinja’s Cara Mia Iosono) kävi tänään pokkaamassa viimeisen sertinsä Suomen muotovalion arvoon Porvoon näyttelyssä. Ninja oli samalla myös rotunsa paras. Tuomarina oli Orietta Zilli Italiasta. Ninja kerkesi kerätä yhteensä viisi sertiä, joista neljä se sai italialaisilta tuomareilta: Massimiliano Mannuccilta, Manola Poggesilta sekä Orietta Zilliltä peräti kaksi sertiä. Yksi serteistä tuli myös filippiiniläiseltä Robert Dawsonilta. Hurjasti onnea Skurnikeille ja sydämelliset kiitokset Ninjan näyttelyttämisestä valioksi asti!

Helsinki ratakilpailu, sijoituskilpailu ja HVK Cup 14.9.

Ninjan (Vespinja’s Cara Mia Iosono) menestyksekäs viikonloppu jatkui. Ninja voitti yhdistetyssä sijoitus- ja HVK Cup -kilpailussa velipuolensa Roopen (Iosono Romulus), ja Ninjan aika jäi vain 0,09 s tiukasta käyttövalioajasta (29,00 s / 350 m)! Ninja näyttää olevan erittäin nopea ratatykki, ensi kaudella jatketaan. Roope tuli toiseksi, mutta voitti siitä huolimatta HVK Cup -kutsukilpailun. Kiitos molempien koirien valmentajille Erikalle & Kennethille!
Tulokset:
1. Vespinja’s Cara Mia Iosono (Ninja) 29,09 s
2. Iosono Romulus (Roope) 30,17 s, HVK Cup -voittaja

Köyliö ryhmänäyttely 14.9.

Tella (Iosono Quintessenza) kävi näyttäytymässä Köyliössä Tanya Ahlman-Stockmarille: eikä turhaan, sillä Tella tuli kotiin rotunsa parhaan -tittelin sekä sertifikaatin kera!

Tellan arvostelu: “Oikealla ulottuvuudella liikkuva feminiininen narttu. Miellyttävä pää ja ilme. Oikea rungon syvyys. Hyvät suorat eturaajat. Hyvät käpälät. Oikea hännän kanto liikkeessä. Kaunis väri. Hyvä luonne. Esiintyy hyvin.”

Tuomarinkartanon maastokilpailut, Helsinki 28.9.

Neljä iosonolaista kilpaili Tuomarinkartanon maastoissa. Onnittelut Carenan perheelle Elmon upeista juoksuista ja ansaitusta voitosta! Ninja kiri hienosti toiseksi SA-tuloksella, onnea Skurnikit!
Tulokset:
1. Elmo, Iosono Qualitativo 253+257 = 510 SERTK HSPK-maastomestari
2. Ninja, Vespinja’s Cara Mia Iosono 232+217=449 SA HSKP2
3. Roope, Iosono Romulus 206
4. Siri, Iosono Incredibile 189
-. Jerome, Kimblewick Jerome 0

Lokakuu 2008

Euroopan Voittaja näyttely 2008, Budapest Unkari

Matkustin Budapestiin Euroopan Voittaja -näyttelyyn tapaamaan tuttuja sekä katsomaan ja valokuvaamaan italiaanoja (ennätykselliset 108 kappaletta) ja cirnecoita (18 kpl). Cirnecoissa tulevan pentueemme isä Alex (Pablo del Gelso Bianco) nappasi itselleen Euroopan Voittaja 2008 -tittelin, CACIB:n ja sertin EUV-näyttelyssä. Saman päivän Unkarin vinttikoirakerhon Club Showssa Alex oli VSP ja sai sertin ja siitä tuli Unkarin muotovalio. Mikin pentu Colisto’s Beatrice oli molemmissa näyttelyissä ROP-pentu. Onnittelut Tanyalle Moskovaan! Onnittelut myös kuvankauniille Fedralle (Hadranensis Fedra) sekä omistajilleen Janelle ja Domenicolle, sillä Fedra oli molemmissa näyttelyissä ROP. Italianvinttikoirissa aikuisten tittelit menivät Ranskaan Anthinea du Domaine de Chanteloupille ja Belgiaan Giaguaro of Devil’s Pigeonsille.

Terveystarkastustuloksia

Vappu (Iosono Fantasia) kävi polvitutkimuksessa ja tuloksena terveet polvet (0/0).

Hailuodon maastokisat 19.10.

Hienoja uutisia Hailuodon maastoista: kuudesta cirnecosta Ninja (Vespinja’s Cara Mia Iosono) nappasi voiton ja sertin kuudesta cirnecosta! Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet Sohvi ja Sissi ovat Ninjan tapaanVespinan tyttäriä, joten Vespinan jälkikasvu juoksi upeasti! Elmo (Iosono Qualitativo) sijoittui neljänneksi. Roope (Iosono Romulus) ei päässyt finaaliin ja alkueräpisteiksi jäi 170 p.

Tulokset:
1. Ninja, Vespinja’s Cara Mia Iosono 232 + 246 = 478 SERTK
2. Sohvi, Vespinja’s Azalea 234 + 233 = 467 SA
3. Sissi, Vespinja’s Carezza 230 + 225 = 455 SA
4. Elmo, Iosono Qualitativo 208 + 232 = 440 SA
5. Roope, Iosono Romulus 170
6. Onni, Vespinja’s Dorian 134

Seinäjoki KV 25.-26.10.

Lauantaina arvosteltiin cirnecot (11 kpl), tuomarina Jarmo Vuorinen: Siri (Iosono Incredibile) oli PN2 ja sai vara-CACIB:n. Dina (Iosono Divina) sai vara-sertin.

Sunnuntaina oli italiaanojen vuoro (26 kpl). Erinomainen-laatuarvosanoja jaettiin hyvin vähän, mutta Jemma(Iosono Fiamma) oli näiden onnekkaiden joukossa, ja se sijoittui PN4 varasertillä. Ida (Necku Iosono Vicenza) sai myös erinomaisen, mutta ei sijoittunut.

Marraskuu 2008

Lahti ryhmänäyttely 1.11.

Matkasimme Erjan ja Tarjan sekä Jemman (Iosono Fiamma), Tinon (Honore’s Destino de Tekoneva) jaSatu-sloughin (Elegantin Lehtikulta) kanssa Lahden ryhmänäyttelyyn. Italiaanot (7 kpl) tuomaroi Harry Tast, joka teki Jemmasta PN3:n loistavalla arvostelulla. Inka esitti Tinon, joka sai EH:n. Ja Satu pokkasi viimeisen sertin Suomen muotovalion arvoonsa, onnea Tarja!

Terveystarkastustuloksia

Siri (Iosono Incredibile) ja Ninja (Vespinja’s Cara Mia Iosono) kävivät silmä- ja polvitarkastuksissa ja molemmat olivat terveitä.

Siri astutettu Moskovassa, cirnecopentuja odotettavissa

Siri (Iosono Incredibile) ja Inka matkasivat Moskovaan 13.11. – 17.11. Sirillä oli tärskyt komean nuorukaisenAlexin (Pablo del Gelso Bianco) kanssa. Jos kaikki menee hyvin, meille on odotettavissa cirnecopentuja tammikuun puolessa välissä. Lue lisää pentuja-sivulta. Tuhannet kiitokset Sirin omistajalle Mialle, että saamme käyttää Siriä jalostukseen!

Moskovan reissu meni muutenkin hyvin, samalla reissulla näin Mikin kolme Venäjällä asuvaa kaunista pentua (Colisto’s Bambi, Colisto’s Beato & Colisto’s Bettina). Yöelämä tuli myös tutuksi, kuten myös Moskovan kuuluisimmat nähtävyydet.

Joulukuu 2008

Messukeskus Voittaja 2008 14.12.

Vuoden viimeinen ja suurin näyttely pidettiin Messukeskuksessa. Huimat 27 cirnecoa oli ilmoittautunut näyttelyyn ruotsalaisen Göran Bodegårdin tuomaroitavaksi. Uroksissa meillä oli ilmoitettuna vain Miki(Iosono Michelangelo), joka sijoittui valioluokassa kolmanneksi. Nartuissa juniorit Dina (Iosono Divina) jaTiara (Iosono Dolce Vita) saivat EH:t ja sijoittuivat kolmanneksi ja neljänneksi. Tosca (Iosono Diamante) sai erinomaisen ja voitti nuortenluokan. Ninja (Vespinja’s Cara Mia Iosono) ja Siri (Iosono Incredibile) osallistuivat valioluokkaan, jossa esitettiin kahdeksan valionarttua. Ninja sijoittui valioluokassa toiseksi ja PN-kilpailussa hienosti kolmanneksi. Siri oli valioluokassa neljäs. Siri jää nyt mammalomalle kasvattelemaan jo näkyvää vatsaansa. Koko potin eli rotunsa parhaan vei ystävämme Tanyan narttu Hadranensis Idda Venäjältä. Tanyan uros Pablo del Gelso Bianco (eli tulevan pentueemme isä) oli PU3 varasertin ja vara-CACIB:n kera

Meillä oli kehän ääressä myös pikkujoulupiknik, johon osallistui ainakin 30 Iosono-, Vespinja’s & Colisto’s -ihmistä sekä ystäviämme. Kiitos kaikille osallistujille, oli todella hauska, upea ja ikimuistoinen päivä!

 

Ota yhteyttä

Kennel Iosono

Helsinki, Finland

Email : iosonocirneco@gmail.com