Baltian Voittaja 2016 -näyttely Riikassa

pikkukuva-baltv16a

Marraskuun alussa lähdin tämän vuoden ainoalle ulkomaille suuntautuneelle koiranäyttelymatkalle. Toki maaliskuussa sitä tuli käytyä maailman suurimmassa koiranäyttelyssä Cruftsissa Iso-Britanniassa, mutta sinne en omia koiria vienyt vaan olin turistina katsomassa italianvinttikoiria ja cirnecoita.

Marraskuisen matkan matkaseuraksi lähti Ketolan Maria (joka oli myös matkakumppaninani Cruftsissa) sekä hänen cirneconsa Tito & Teppo. Minä otin mukaan omista koiristani Siennan ja Luckyn. Tällä kertaa suuntasimme kohti Riikaa, Latviaa. Riikassa pidettiin Baltian alueen yksi tärkeimmistä näyttelyistä, Baltian Voittaja -näyttely.

proffapariskunta

Matka Tallinnasta Riikaan sujui rattoisasti ja majoituimme ihanaan majapaikkaan vanhan kaupungin lähellä. Seuraavana aamupäivänä suuntasimme kohti näyttelypaikkaa, joka sijaitsi vain 10 minuutin ajomatkan päässä. Noin 200-300 metriä ennen näyttelyaluetta saavuimme pitkään autojonoon. Järjestäjillä oli suuria vaikeuksia saada autot mahdutettua parkkipaikalle ja parkkiinohjaajien organisointikyky ei ollut ihan paras mahdollinen. Jonotimme tuota pientä pätkää parkkipaikalle yli tunnin verran. Onneksi olimme lähteneet hyvissä ajoin majapaikastamme. Tämä muistutti taas siitä, että ulkomailla kannattaa aina varata paljon enemmän aikaa mm. parkkiinpääsyyn, sillä suomalaista järjestelmällisyyttä ei kaikkialla maailmassa ole.

Kerkesimme onneksi hyvin näyttelyyn. Cirnecoita näyttelyssä oli yhteensä kuusi, kaikki Suomesta. Tuomarina oli ruotsalainen Anita Whitmarsh. Neljästä uroksesta Teppo eli Hadranensis Radames veti pisimmän korren ja se oli paras uros CACIB:lla. Teppo sai täten nimensä eteen uuden tittelin, Baltian Voittaja 2016 -arvon. Harmaantunut veteraani Lucky (Lucky del Borgo di Pratica) liisi edelleen komeilla liikkeillään toiseksi parhaaksi urokseksi ja siitä tuli rotunsa paras veteraani. Lucky sai peräti kaksi uutta titteliä, Latvian veteraanimuotovalion arvon sekä Baltian Veteraani Voittaja 2016 -arvon. Kolmanneksi parhaaksi urokseksi sijoittui Tito (Iosono Uno di Noi) ja Titosta tuli Latvian muotovalio ja se sai myös vara-cacibin. Aikamoinen valiojoukkio tuo meidän poikajengi. Oikein paljon kiitoksia Kaisa Sofialle Tepon esittämisestä!

teppo-baltwinner2016

titolatvianmuotovalio

Ylempi kuva: Teppo Baltian Voittaja – 2016 ja VSP, alemmassa kuvassa kenguru Tito poseeraa palkintojensa kanssa

 

Nartuissa Sienna (Iosono Champagne) esiintyi valioluokassa upeasti; se tiesi millintarkasti ilman ohjeistusta, missä asennossa pitää seistä ja se liikkui kehässä näyttävästi. Siennan arvostelun jälkeen tuomari tuli vakana luokseni ja sanoi, että tämä koira saa vain laatuarvosanan ”hyvän”. Olin varmaankin vähän järkyttyneen näköinen, sillä tuomari purskahti nauruun ja sanoi, että hän vain pelleilee, tämä koira saa kaiken mahdollisen, mitä voi vain saada. Tuomari jatkoi, että hän tykkää välillä shokeerata hyvien koirien handlereita kiusoittelemalla heitä. Sienna oli siis paras narttu, sai CACIB:n ja sertin ja kaksi uutta titteliä, Latvian muotovalio ja Baltian Voittaja 2016. Siennan arvostelu kuului näin: ”Wonderful breed type. Excellent proportions, balance. Lovely head. Very good ears, lovely neck, topline. Very good rear end. Good lenght of ribcage. Excellent mover.”

Rotunsa paras -kehässä Teppo ja Sienna kilpailivat keskenään voitosta. Tuomari antoi rotunsa parhaan -ruusukkeen Siennalle ja Teposta tuli vastakkaisen sukupuolen paras.

siennabaltwinner2016

siennabaltwinner2016b

Kaksi yläpuolista kuvaa: Sienna rotunsa paras Baltian voittaja -näyttelyssä

 

Matkamme oli hyvin onnistunut niin koirien menestyksen kuin turisminkin kannalta. Riikan vanhassa kaupungissa tuli käytyä koirien kanssa, majapaikkamme oli ihana ja kotimatkalla kävimme vielä moikkaamassa Tallinnassa asuvaa komeaa kasvattiamme Falcoa (Iosono Biagini).

mariateppotito

Yllä: Maria sekä Teppo & Tito Riikassa

falcokotona

Yllä: Tallinnassa asuva kasvattimme Falco

proffapariskunta2

”Jaa voitinko mä jotakin? No sopiihan, että näin pappaiässä palkintoposeeraukset hoidetaan näin?” t. Lucky

Ota yhteyttä

Kennel Iosono

Helsinki, Finland

Email : iosonocirneco@gmail.com