MyDogDNA cirnecoiden jalostuksen apuvälineenä

mydogdnalogo

Minua pyydettiin muutama kuukausi sitten vierasblogistiksi Genoscoperin sivuille. Genoscoper on eläingenetiikan ja geenitestauksen asiantuntija ja se tarjoaa dna-testauspalveluita jalostusta varten. Kirjoitin blogikirjoituksen siitä, miten cirnecoiden jalostuksessa voidaan hyödyntää MyDogDNA -geenitestejä. MyDogDNA -testistä on erityisesti hyötyä silloin, kun halutaan tutkia yksilöiden monimuotoisuuksia sekä perimän terveysindeksejä. Testillä saadaan ilmi myös koiran geneettinen väri. Jalostuksen apuvälineenä testi tarjoaa breeder-työkalun, joka mahdollistaa jalostuskoiriemme geneettisen sopivuuden vertaamisen muihin breeder-työkaluun syötettyihin cirnecoihin. Voimme sitä kautta miettiä mahdollisimman monimuotoisia yhdistelmiä, mikäli mahdollisilta vanhemmilta MyDogDNA-passi löytyy.

Lue koko kirjoitukseni MyDogDNA-blogissa: MyDogDNA cirnecoiden jalostuksen apuvälineenä, Inka Luomanmäki

 

Ota yhteyttä

Kennel Iosono

Helsinki, Finland

Email : iosonocirneco@gmail.com