Euroopan Voittajaa, Helsinki Winneriä ja Voittajaa

pikkukuva-messari

Harrastusvuosi alkaa olla ihan lopuillaan ja koko Suomi hiljentyy joulun viettoon. Palataan kuitenkin vielä hetkeksi takaisin iloisiin syksyisiin harrastushetkiin, joista en ole vieläkään uutisoinut täällä nettisivuillamme. Osallistuimme elokuun ja joulukuun välillä neljään voittaja-näyttelyyn: elokuussa Baltian Voittaja -näyttelyyn Tallinnassa, syyskuussa Euroopan Voittaja -näyttelyyn Oslossa ja joulukuussa Helsinki Winner ja Voittaja 2015 -näyttelyihin Helsingin Messukeskuksessa.

Tulokset näistä neljästä näyttelyistä eivät olisi voineet olla paremmat. Koiramme voittivat kaiken mahdollisen näissä näyttelyissä, mitä vain oli tarjolla. Toki vaikka menestystä on tullut aikaisemminkin, on tällainen voittoputki hyvin harvinaista herkkua.

Baltian Voittaja -näyttely 22.8.2015

Baltian Voittaja -näyttelyyn Tallinnaan lähdimme kolmen uroksen kanssa. Pisimmän korren vei maailmanmatkaajamme Lucky (Lucky del Borgo di Pratica), joka oli niin rotunsa paras kuin rotunsa paras veteraani. Luckyn nimen eteen saa siis lisätä uudet tittelit Baltian Veteraani Voittaja 2015 sekä Viron veteraanimuotovalio -tittelit. Venti (Iosono Universo) oli urosten 2. paras ja CACIB:n myötä se sai tittelin Baltian Voittaja 2015. Teppo (Hadranensis Radames) kilpaili junioriluokassa, jonka se voitti ja siitä tuli Baltian Juniori Voittaja 2015. Teppo oli myös 3. paras uros.

Kuvassa alla: ylhäällä vasemmalla Teppo, keskellä Venti ja vasemmalla Lucky, alhaalla ROP Lucky ja VSP Fiona (Trucker’s Absolutely Fabulous)

baltw15-960

Euroopan Voittaja -näyttely 6.9.2015 Oslo

Euroopan Voittaja -näyttely pidettiin Oslossa ja matkasimme sinne kahdestaan Ventin omistajan Ellin kanssa. Mukana koirista meillä oli tietysti Venti sekä Lucky & Sienna (Iosono Champagne). Näyttelyyn oli ilmoittautunut miltei parikymmentä cirnecoa ja näyttelymenestys ylitti kaikki toiveemme: Venti ja Sienna kruunattiin Euroopan Voittajiksi CACIB:eiden kera ja Lucky sai Euroopan Veteraani Voittaja -tittelin. Venti oli rotunsa paras ja siitä tuli Norjan valio. Sienna oli vastakkaisen sukupuolen paras. Lucky oli urosten 2. paras. Lisäksi vara-cacibit menivät Luckyn Ruotsissa asuvalle pojalle Baconille (Lex Murphy Bring Home The Bacon) sekä narttujen vara-cacib tyttärelle Teslalle (Lex Murphy Can’t Get Enough). Aikamoista menestystä yhdessä maailman suurimmassa näyttelyssä!

Kuvissa alla: ROP & VSP -kuva Ventistä ja Siennasta, sen jälkeen Venti, sitten Sienna ja alimmaisessa ryhmäkuva euroopanvoittajista Lucky, Sienna & Venti

euvkehanjalkeen

ventieuv960

siennaeuv15s

koirateuvsm

Helsinki Winner 2015 ja Voittaja 2015

Itsenäisyyspäivä -viikonloppuna pidettiin Messukeskuksessa Suomen tärkeimmät näyttelyt, Helsinki Winner lauantaina ja Voittaja-näyttely sunnuntaina. Koiramme jyräsivät jälleen.

Lauantaina rotunsa parhaaksi valittiin meidän ja Marjo Blombergin yhteisomistuksessa oleva Luckyn tytär Lumo (Lex Murphy Let’s Get It On). Lumosta tuli samalla Suomen muotovalio ja se sai Helsinki Winner -tittelin. Vastakkaisen sukupuolen paras oli Maria Ketolan ja meidän yhteinen italiantuontimme Teppo (Hadranensis Radames), joka sai samalla ensimmäisen CACIB:nsa. Uroksissa toiseksi paras varasertillä oli Luckyn poika Kiro (Lex Murphy Fierce N Furious), kolmanneksi paras oli Venti ja neljänneksi paras Tito (Iosono Uno di Noi). Sienna oli toiseksi paras narttu vara-cacibilla. Oli muuten ensimmäinen kerta tänä vuonna, kun Sienna ei ollut näyttelyssä paras narttu ykkönen. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä iloitsimme niin paljon Lumon voitosta. Sissi (Iosono Marisla) sai erinomaisen ja oli luokkaykkönen. Kasvattajaluokkamme oli rotunsa paras.

lumohelsinkiwinnersm

teppohelsinkiwinnersm

Sunnuntaina Voittaja-näyttelyssä Sienna räjäytti potin. Minä itse olin ollut jo lauantaina pahassa flunssassa (on muuten kätevää käydä lauantaina nukkumassa 5 tuntia kotona rotukehän ja ryhmäkilpailujen välillä) ja sunnuntai-aamuna olin melkein jäämässä Siennan kanssa kotiin nukkumaan näyttelyn sijaan. Onneksi Messukeskus sijaitsee vain 10 minuutin ajomatkan päässä meiltä, joten sinne tuli kuitenkin aamulla lähdettyä.

Tulokset olivat jälleen hienot rotukehässä, joskin aika erilaisessa järjestyksessä kuin edellispäivänä: Sienna oli rotunsa paras handlerin melkein pyörtyessä ja Venti vastakkaisen sukupuolen paras. Molemmat koirat saivat Voittaja 2015 -tittelit nimensä eteen. Teppo oli paras uros 2. vara-cacibilla ja sertillä, Sissi paras narttu kolmonen sertillä ja Lumo paras narttu nelonen. Effie (Iosono Effie) esiintyi myös kehässä ja se oli nuorten luokan 3. erinomaisella. Kasvattajaluokkamme oli rotunsa paras.

Pidimme jälleen Messukeskuksessa perinteisen vuotuisen piknikin, johon osallistuivat kaikki paikalla olleet cirnecoihmiset. Ihana henki meillä on rodussa! Minä lähdin piknikin jälkeen kotiin nukkumaan muutamiksi tunneiksi, jotta jaksaisin juosta isossa kehässä 38 asteen kuumeessa (hullua tämä koiraharrastus!). Kasvattajaryhmää emme ryhmässä esittäneet, sillä kaikki ryhmän jäsenet eivät voineet jäädä näyttelyyn iltaan asti.

Iltapäivällä palasimme takaisin näyttelyyn Siennan kanssa ja ryhmäkilpailuiden odottelu sujui kätevästi Kennelliiton kasvattajakahvilan sohvalla. Kohta olikin meidän vuoro lähteä vitosryhmän esiarvosteluun ja sen jälkeen ryhmäkehään. Cirnecon kanssa FCI 5-ryhmässä sijoittuminen on erittäin harvinaista (ja etenkin Voittajanäyttelyissä) ja nytkin paikalla oli yli 50 rotunsa voitokkainta koiraa. Kolme vuotta sitten teimme Siennan isän Luckyn kanssa historiaa voittamalla Voittaja-näyttelyssä RYP2-sijan. En kuitenkaan edes ajatellut, että Siennan kanssa kykenisimme moiseen, vaikka Sienna on rotukehissä ollut erittäin voitokas. Fiilis oli mahtava, kun tuomari valitsi Siennan ryhmäkehässä jatkoon kahdeksan parhaan joukkoon. Siinä unohtui jo hetkeksi flunssan aiheuttama heikko olo ja jalkojen tärinä. Sienna esiintyi hienosti ja lopulta menimme kaikki riviin odottamaan kuuluttajan kertomia tuloksia. Lopulta kuuluttaja kertoi, että Sienna on valittu ryhmän toiseksi kauneimmaksi koiraksi. Minä häkellyin ihan täysin ja häkeltyneenä seisoin myös ryhmäkakkossijalla enkä tainnut edes tajuta, että koiraa pitäisi siinä seisottaa. :o) Mutta aikamoinen sijoitus vuoden tärkeimmässä näyttelyssä ja niin harvinaista Suomessa! Vielä ei kuitenkaan Sienna pistänyt isäänsä paremmaksi, joten tässä on meille vielä hieman haastetta jäljellä!

siennawinnersm

ventiwinnersm

 

 

Muita tuloksia näyttelyistä (elo – marraskuu):

1.8.2015 Pori KV: Iosono Cherubino ROP, CACIB
1.8.2015 Iisalmi KV: Lex Murphy Let’s Get It On ROP, CACIB, SERT
8.8.2015 Turku: Iosono Cherubino PU2
29.8.2015 Janakkala KV: Iosono Universo ROP, CACIB
5.9.2015 Vantaa: Vespinja’s Cara Mia Iosono ROP, ROP-veteraani
12.9.2015: Porvoo: Iosono Universo ROP, Iosono Ciccio ERI 1
20.9.2015 Hyvinkää: Iosono Ciccio ROP, SERT FI MVA
24.10.2015 Seinäjoki KV: Iosono Champagne ROP, CACIB; Iosono Uno di Noi VSP, CACIB; Hadranensis Radames PU4, Lucky del Borgo di Pratica ROP-veteraani, Iosono Effie ERI 1, Lex Murphy Let’s Get It On ERI 2, Iosono Marisla EH 2
21.11.2015 Jyväskylä KV: Lucky del Borgo di Pratica PU2 ROP-veteraani (BIS-veteraanikisassa 150 veteraanista 20 parhaan joukkoon)

Kiitos hienosta vuodesta!

Ota yhteyttä

Kennel Iosono

Helsinki, Finland

Email : iosonocirneco@gmail.com