Tuloksia heinäkuu 2015

pikkukuva-mokilla

Suuntasimme heinäkuun alussa koirien kanssa kesälomareissulle Tanskaan. Matkan varrella osallistuimme maastojuoksukilpailuun ja näyttelyyn Ruotsin puolella. Maastokilpailu pidettiin oli noin 200 kilometriä Tukholmasta etelään ja mukaan olimme ilmoittaneet Siennan ja viimeistä kautta juoksevan Luckyn. Hellettä oli lähemmäs 30 astetta, minkä vuoksi kilpailussa juostiin vain alkuerät ja sertit jaettiin alkuerän pisteiden perusteella. Jos lämpötila olisi ylittänyt 30 astetta, olisi koko kilpailu peruutettu.

Lucky juoksi niin hyvin, että saimme palkintojenjakoon asti jännittää, kumpi koiristamme voittaa. Palkintojenjaossa kuitenkin Sienna kuulutettiin voittajaksi ja se sai Ruotsin maastosertin ja siitä tuli Ruotsin käyttövalio maastojuoksusta (SE KVA-m). Siennan pisteet olivat 160 (vastaavat Suomessa 240 pistettä) ja Luckylla 146 (Suomen pisteissä 219).

Maastokisat olivat aika lailla lähellä suomalaisia kisoja, mutta joitakin eroja oli. Ruotsissa päivittäisenä koirarajana oli 100 koiraa. Pääsy maastokisaan ei ole itsestäänselvyys, sillä kaikkien osallistujien kesken arvotaan pääsy kisoihin, jos koiria on ilmoittautunut enemmän kuin kaksi per rotu. Näin ulkomailta tulevana tuo aiheuttaa tietysti eräänlaisen riskin, sillä matkat ja hotellit pitää yleensä varata hyvissä ajoin ennen matkaa, ja huonolla tuurilla et saakaan osallistumisoikeutta kilpailuun.

Kilpailun rataprofiili oli hyvin erilainen kuin Suomessa. Rissoja oli ripoteltu joka kohtaan ja radan käännökset olivat tiukkoja ja lyhyitä siksak-käännöksiä eivätkä edes whippetit kerenneet reagoida vieheen suunnanmuutoksiin, kun viehe oli jo yhtäkkiä toisessa suunnassa. Näkösuojan takaa lähtenyt viehe oli sähköviehe, josta ei kuulunut lainkaan suomalaisille koirille tuttua moottorin ääntä. Tuomareita oli kilpailussa kaksi kappaletta ja maksimipistemäärä per tuomari oli 100 (eli maksimisteet 100+100 per juoksuerä).

maastoruotsism

siennapohjvas

Seuraavan päivän näyttely pidettiin Alftassa, joka oli aivan vastakkaisessa suunnassa kuin lopullinen kohteemme, Tanska. Alfta nimittäin sijaitsee 300 kilometriä Tukholmasta pohjoiseen. Onneksi edellispäivän maastokilpailu loppui aikaisin ja saimme rentoutua loppupäivän ja yön Tukholmassa. Alftan näyttelyssä Lucky ja Sienna olivat ainoat cirnecot, mikä oli varsin outoa, sillä parin viime vuoden aikana olemme sattumalta osallistuneet vain sellaisiin näyttelyihin, joissa on ollut muitakin cirnecoita. Tuomarina oli Rony Doedijns ja hän ihastui kovasti Siennaan. Sienna oli rotunsa paras sertillä ja siitä tuli Ruotsin ja Pohjoismaiden muotovalio. Lucky oli paras uros ja rotunsa paras veteraani. Siennalla oli aikamoinen viikonloppu, sillä viikonlopun aikana se ansaitsi kolme uutta titteliä.

Loppureissulla kiersimme koirien kanssa koko Tanskan läpi käyden useammassa kaupungissa ja kylässä. Länsi-Tanskan hiekkarannat ja dyynit vuorovesivaihteluineen jäivät ikuisesti mieleen. Sinne kannattaa suunnata, jos haluaa kokea luontoelämyksen.

tanskassa

tanskassa2

Matkan loputtua suuntasimme suoraan laivalta Turun satamasta ratajuoksukilpailuun Tuomarinkartanoon. Sienna tarvitsi SM-ratajuoksukisoja varten tuloksen ratakilpailusta kyseiseltä kaudelta. Cirnecoita oli ilmoitettu 350 metrin matkalle täysi lähdöllinen, kuusi kappaletta. Lähtö oli samalla Siennalle sen elämän ensimmäinen lähtö, jossa oli yli kolme koiraa. Sienna juoksi hyvin ja piti pitkään kakkossijaa, kunnes se viimeisessä kaarteessa hieman hyytyi ja se tipahti täpärästi kolmanneksi ajalla 28,70 s, joka oli kv-aika. Mukana juoksi myös Noia (Iosono Superiore) ja sen sijoitus oli viides 29,99 sekunnin ajalla. Video kilpailusta täällä: https://www.youtube.com/watch?v=UFy3qwyS8Q8

Samana viikonloppuna, kun olimme itse maastokisailemassa Ruotsissa, pidettiin Iisalmessa maastokisat. Avoimessa kilpailussa starttasi neljä cirnecoa ja Lumo (Lex Murphy Let’s Get It On) nappasi voiton ja sertin 454 pisteellä. Hienoa!!

lumo2vf

18.7. pidettiin Helsingissä Kartano Weekend -näyttely Tuomarinkartanossa, josta onkin oma postauksensa täällä. Näyttelyssä Venti (Iosono Universo) oli rotunsa paras, ryhmän paras (RYP1) sekä näyttelyn toiseksi kaunein koira (BIS2). Sienna oli vastakkaisen sukupuolen paras ja erikoiskilpailussa näyttelyn paras VSP Sienna sijoittui BIS4:ksi. Vau. Teppo (Hadranensis Radames) oli urosten 2. paras, Lucky urosten 3. paras ja ROP-veteraani ja Sissi (Iosono Marisla) oli ensimmäisessä näyttelyssään paras narttu 3. sertillä. Luna (Iosono Etnea) sai erinomaisen ja oli junioriluokan 2. Sissin jälkeen. Kasvattajaluokkamme oli rotunsa paras. Ihan mieletön päivä!

ventiryp

19.7. oli rotuyhdistyksemme erikoisnäyttely, Club Show Tuomarinkartanossa. Kirjoitan tästä vielä erillisen postauksen, sillä näyttely oli mieletöntä menestystä erityisesti Luckylle, Siennalle ja italiaanokasvatillemme Lunalle. Lucky oli rotunsa paras ja BIS2, rotunsa paras veteraani ja näyttelyn BIS1-veteraani, Luckyn jälkeläisryhmä oli BIS1 ja se oli näyttelyn BIS2-pari tyttärensä Sissin kanssa. Toscan jälkeläisryhmä oli BIS2 ja meidän kasvattajaryhmä BIS2. Sienna oli cirnecoissa paras narttu ja ensimmäisessä näyttelyssään ollut italiaanokasvattimme Luna (Iosono Thaleia) oli italianvinttikoirissa paras narttu ja sillä oli narttujen parhaimmat liikkeet. Mieletön fiilis, miten tällainen menestys voi olla mahdollista!!!?! Alla Luckyn ja Siennan tienaamat ruusukkeet kahden viikon sisällä. On siellä toki yksi Toscankin ruusuke. Meidän hienot koirat!

dogitruusukeket

22.7. järjestettiin ratajuoksukilpailu Tuomarinkartanossa. Me näköjään käymme vain Tuomarinkartanossa tapahtumissa. :-) Mukana oli viisi cirnecoa ja Sienna oli kolmas kv-ajalla 28,95 s. Video kilpailusta (Siennalla musta mantteli): https://www.youtube.com/watch?v=sprcRe0-cxw

Kyseisen ratakilpailun jälkeen Sienna sai inhottavan kennelyskän, ja koiramme joutuivat olemaan evakossa useita viikkoja, ettemme tartuttaisi yskää eteenpäin. Kovasti odottamamme SM-ratajuoksukilpailut ja yhdet maastokilpailut jäivät näin ollen väliin.

Helsingin kansainvälinen kesänäyttely pidettiin missä muuallakaan kuin Tuomarinkartanossa. Perjantaina 24.7. Maria ja Teppo osallistuivat näyttelyyn ja Teppo oli rotunsa paras sertillä sekä rotunsa paras juniori. BIS-juniorikilpailussa Teppo pääsi vielä kahdeksan parhaan joukkoon. Sunnuntaina 26.7. kaunis kesäsää oli muuttunut sateiseksi ja vuorossa olivat italiaanot. Club Showssa Luna-italiaanon VSP:ksi esittänyt Maria esitti Lunan tässäkin näyttelyssä ja tuloksena oli paras narttu 3. sertillä. Mahtavaa ja kiitos Maria näyttelyviikonlopusta!

luna2sm

teppo-eukanubas

 

Muutamia kesälomakuvia:

metsassasipu

siennametsassa2sm

kyrojoki

mokillakoirat

IMG_6336

Ota yhteyttä

Kennel Iosono

Helsinki, Finland

Email : iosonocirneco@gmail.com