Näyttelytuloksia kesäkuu 2015

pikkukuva-nykesa

Kesäkuun aikana koiramme edustivat vain kahdessa näyttelyssä kesäkuun lopulla. Kesäkuun alussa pidetyt Euroopan maastomestaruuskilpailut Helsingissä, matka Milanon Maailmanvoittaja -näyttelyyn sekä meillä kotona olleet cirnecopennut vierailijoineen pitivät viikonloput kiireisinä.

 

Maailmanvoittajanäyttely Italiassa

Kesäkuiseen Milanon Maailmanvoittajanäyttelyyn matkustin ilman omia koiria. Matkan tarkoituksena oli avustaa meidän ensimmäisen cirnecon Jazin kasvattajia (Hadranensis cirnecot) heidän cirnecoidensa esittämisessä, kuten olin tehnyt monessa muussakin näyttelyssä tämän vuoden aikana. Italiassa olikin tullut rampattua tänä vuonna ahkerasti ja MV-näyttely mukaanlukien olin osallistunut vuoden aikana peräti viiteen italialaiseen koiranäyttelyyn. Niin… ja Suomessa kolmeen, vaikka tämän vuoden piti alkujaan olla ahkera näyttelyvuosi nimenomaan Suomessa. No, ehkä joskus tulevaisuudessa sitten.

Maailmanvoittajanäyttelyä ennen pidettiin cirnecoiden erikoisnäyttely, jossa oli paikalla 22 cirnecoa Sonia Bellan-Falletin tuomaroimana. Esitin Ulin (Hadranensis Uliva) parhaaksi nartuksi sekä meidän H-pentueen puolisiskon Zeldan (Hadranensis Zelda) avoimen luokan toiseksi viidestä cirnecosta. H-pentueemme isä Toto (Hadranensis Toto’) oli rotunsa paras.

Maailmanvoittajanäyttelyssä paikalla oli 33 cirnecoa. Osallistujia oli luonnollisesti eniten Italiasta, mutta paikalla oli myös koiria Belgiasta, Iso-Britanniasta, Venäjältä sekä USA:sta. Koko rodun voiton vei Uli (Hadranensis Uliva) ja vastakkaisen sukupuolen paras oli Colisto’s Vincenzo Venäjältä. Urosten ja narttujen juniorimaailmanvoittaja -tittelit menivät meidän Yodan Boxing Helena’s -sisaruksille Belgiaan. Rotunsa paras veteraani oli Hadranensis Icaro, ja minulle annettiin kunnia esittää se näyttelyn BIS-veteraanikehässä. Kävin myös toisenkin kerran näyttelyn BIS-kehässä Hadranensis-kasvattajaryhmän kanssa ja pääsimme 10 parhaan kasvattajan joukkoon. Tunne oli aika mieletön! Tasan 15 vuotta sitten vuonna 2000 olin nostamassa Hadranensis-kasvattajaryhmää podiumille myös Milanossa maailmanvoittajanäyttelyssä. Silloin sijoitus oli BIS3.

Kuvat joko minun kamerastani (kuvaajana usein Anusa Petr) tai Anusa Petr:n kamerasta:

erkkari-italia

6G1A0446s

 

6G1A0786s

6G1A0813s

6G1A0881s

 

group7

group13

wwgroup3
Kuva Milanon maailmanvoittajanäyttelystä vuodelta 2000

 

Suomen Vinttikoiraliiton erikoisnäyttely 27.6.2015

H-pentueemme neljä pentua muuttivat omiin koteihinsa kesäkuun lopulla, minkä jälkeen osallistuimme heti seuraavana päivänä näyttelyyn. Kyseessä oli Suomen Vinttikoiraliiton erikoisnäyttely Kouvolassa. Lucky (Lucky del Borgo di Pratica) oli ollut pitkällä näyttelytauolla, mutta sen täytettyä kahdeksan vuotta kesäkuussa päätin tehdä sen kanssa comebackin veteraaniluokissa. Lucky tekikin varsinaisen comebackin olemalla rotunsa paras! Venti (Iosono Universo) oli paras uros 2. ja Luckyn poika Tino (Iosono Ciccio) paras uros kolme sertillä. Sienna oli paras narttu ja vastakkaisen sukupuolen paras. Ryhmäkehissä valitettavasti taivas aukesi enkä ole naismuistiin ollut koiranäyttelyssä kehässä vastaavassa sateessa. Voitte kuvitella, miltä kaatosateessa uitettu sadetta maailman eniten vihaava cirneco näyttää! Ei siis sijoituksia Luckylle ryhmäkehissä.

lusisvkl

 

Latvian Voittaja 27.6.2015

Samana viikonloppuna Teppo (Hadranensis Radames) sekä Maria matkasivat Riikaan Latvian Voittaja -näyttelyyn, jossa kehässä pyörähti viisi cirnecoa. Teppo kisasi junioriluokassa, mutta sen charmi viehätti tuomaria niinkin paljon ja tuomari teki Teposta rotunsa parhaan. Samalla Teppo sai Latvian juniorisertin sekä Latvian Juniorivoittaja 2015 -tittelin. Onnea ja kiitos Maria!

teppo-latvia

Ota yhteyttä

Kennel Iosono

Helsinki, Finland

Email : iosonocirneco@gmail.com